6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFlacăra olimpică a ajuns în capitala Braziliei

Flacăra olimpică a ajuns în capitala Braziliei

UPDATE 14.36:  Flacăra Jocurilor Olimpice de vară a ajuns, marţi dimineaţa, la Brasilia, capitala statului, informează AFP, citat de Agerpres.

——–

Flacăra olimpică ajunge, marți, în capitala Braziliei. Până la începutul lunii august, când va avea loc deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, torța olimpică va face turul țării, informează AFP, citat de Agerpres.

Timp de trei luni, torţa olimpică va parcurge un traseu prin 300 de localităţi, fiind purtată de 120.000 de alergători. Flacăra olimpică va fi purtată prin triburile indigene, va naviga la bordul unei canoe, purtată apoi pe un cal sau suspendată de un elicopter, urmând ca pe 5 august să sosească pe celebrul stadion Maracana din Rio. 

 

Citește și: FOTO+VIDEO. Flacăra olimpică, aprinsă în Grecia

Torţa a fost aprinsă în aprilie, în Grecia, la situl antic Olympia, şi ar trebui să fie înmânată preşedintei Rousseff, la sediul Preşedinţiei braziliene, însă este posibil ca şefa statului să fie obligată să demisioneze săptămâna viitoare dacă senatorii vor aproba procedura de destituire care a trecut de Camera Deputaţilor.

La sfârşitul lunii aprilie, Dilma Rousseff s-a declarat „foarte tristă” pentru că este victima unei „nedreptăţi” în procedura de demitere cu care se confruntă şi al cărei rezultat ar putea să o îndepărteze de la putere înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în contextul în care ea a depus ”eforturi mari pentru organizarea acestor Jocuri”. 

Citește și: POZA ZILEI. Flacăra olimpică, aprinsă cu ajutorul unei oglinzi

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă