19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFlorin Mergea și Horia Tecău au adus primul punct al României la...

Florin Mergea și Horia Tecău au adus primul punct al României la Cupa Davis în meciul cu Spania

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3 şi a adus primul punct echipei de tenis a României în meciul cu Spania.

Meciul a avut loc sâmbătă la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa.

Spania conduce România cu 2-1 la finalul celei de-a doua zile a întâlnirii de la Cluj-Napoca.

După victoriile obţinute vineri, căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez, a schimbat echipa de dublu, înlocuindu-l pe Pablo Carreno Busta (55 ATP la dublu) cu Feliciano Lopez (15 ATP la dublu). Iar modificarea părea că dă rezultate, deoarece echipa Spaniei a intrat mult mai bine în joc, reuşind să realizeze break-ul devreme pe serviciul lui Horia Tecău şi să conducă pe tabelă cu 3-0 şi 4-1. Cu un procentaj al primului serviciu mai slab decât al adversarilor, 65 faţă de 77%, perechea română nu reuşeşte să recupereze decalajul şi pierde primul set cu 3-6.

Revirimentul lui Mergea şi Tecău s-a produs în setul al doilea, când, ajutaţi de un public mult mai frenetic şi mai numeros decât vineri, s-au impus de o manieră categorică. Cei doi au schimbat tactica şi au reuşit să îşi domine adversarii de la început până la sfârşitul setului. Mai întâi au făcut 3-1, apoi 5-1, iar când au servit pentru set nu au făcut nicio greşeală. Perechea română a câştigat al doilea set cu 6-1 după doar 23 de minute de joc.

Situaţia din teren s-a schimbat din nou în cel de-al treilea set. Cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez a repetat evoluţia bună din primul set şi chiar parcursul acestuia, conducând cu 3-0 şi 4-1. Pe final, spaniolii au mai reuşit un break pe serviciul lui Horia Tecău şi au câştigat în cele din urmă cu 6-1.

Setul al patrulea al meciului a fost şi cel mai echilibrat al meciului, el încheindu-se după 49 de minute. Cele două echipe s-au concentrat mai mult pe fructificarea propriului serviciu şi pe evitarea greşelilor. În ghemul al optulea, Tecău şi Mergea au forţat break-ul, chiar au avut o şansă de a trece în avantaj, dar spaniolii s-au salvat printr-un as şi apoi au egalat, scor 4-4. Mult mai determinaţi, jucătorii români au forţat din nou break-ul la 6-5 şi de data aceasta l-au reuşit. Tecău şi Mergea şi-au adjudecat setul cu 7-5 şi au trimis meciul în decisiv, relatează Agerpres.

Echilibrul s-a menţinut şi în ultimul set al meciului, cele două perechi mergând cap la cap până la scorul de 3-3. Tecău şi Mergea şi-au câştigat serviciul, apoi, mult mai agresivi, au reuşit să se desprindă, profitând de un smash în fileu al lui Feliciano Lopez, scor 5-3. Apoi, la 2 ore şi 48 de minute de la începutul meciului, românii au beneficiat de prima minge de meci pe care au şi câştigat-o. Ultimul set s-a încheiat cu 6-3 spre bucuria celor aproximativ 5.000 de spectatori din tribune.

Perechea română a realizat 13 aşi în această partidă, faţă de cei 12 ai adversarilor. De asemenea, Mergea şi Tecău au făcut trei duble greşeli, în timp ce spaniolii doar una.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă