21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO ȘOCANTE. MĂCEL pe terenul de joc. Cum arată cel mai SÂNGEROS...

FOTO ȘOCANTE. MĂCEL pe terenul de joc. Cum arată cel mai SÂNGEROS sport din lume și ce fac italienii în timpul verii

Calcio Storico (fotbalul istoric) este considerat ca fiind cel mai violent sport din lume, iar tradiţionala competiţie are loc în fiecare vară, în oraşul italian Florenţa.

În ciuda aparenţelor, Calcio Storico nu este un joc practicat în curtea unei închisori, ci un meci de fotbal istoric la care participă echipe de câte 27 de bărbaţi. Aceștia trebuie, prin orice mijloace, să ducă o minge în jumătatea adversă şi s-o lovească de o plasă aflată la capătul terenului pentru a marca.

Citește și: FOTO. SUA pot SPULBERA orice BUNCĂR NUCLEAR din lume. Cum arată cea mai puternică BOMBĂ de pe planetă

Jucătorii se lovesc cu pumnii şi cu picioarele şi îşi atacă adversarii chiar dacă aceştia sunt la pământ. Spectacolul este atât de dur, încât regale Henric al III-lea al Franţei a declarat, atunci când a asistat la un astfel de meci în 1574, că este “prea mic pentru a fi un război şi prea crud pentru a fi un joc”.

Citește și: FOTO. Rușii se uită cu JIND la mașinile militare americane. Ce a făcut un bărbat dintr-un camion sovietic GAZ-66

Meciul durează 50 de minute și nu este întrerupt nici în situația în care medicii sunt nevoiţi să intervină pe teren pentru a-i evacua pe răniţi, conform Daily Mail.

Iniţial, Calcio Storico se adresa aristocraţilor bogaţi şi se juca în fiecare noapte între Bobotează și Postul Mare. La Vatican, papii Clement al VII , Leo XI și Urban al VIII au fost cunoscuti ca jucatori de Calcio Storico.

Citește și: RETROSPECTIVA 2015, în IMAGINI. De la Charlie Hebdo la ATENTATELE din noiembrie de la Paris. Care sunt cele mai importante evenimente care au ZGUDUIT omenirea în 2015

În prezent, trei meciuri sunt jucate în fiecare an, în Piazza Santa Croce, în a 3-a saptamana a lunii iunie.

Echipa albă aparţine cartierului Santo Spirito, echipa verde aparţine cartierului San Giovanni, echipa albastră aparţine cartierului Santa Croce şi echipa roşie aparţine cartierului Santa Maria Novella. Cele patru echipe se confruntă în primele două jocuri. Câștigătorii merg în finala care are loc pe 24 iunie.

Citește și: FOTO SINISTRE. Cum arată un SAT-FANTOMĂ din nordul înghețat al RUSIEI și ce a descoperit acolo un fotograf

Cu toate acestea, Calcio Storico este asemănător unui joc al soldaţilor romani, înainte de fondarea oraşului care urma să se numească, după secole, Florenţa. Deşi jocul a fost practicat încă din secolul al XV-lea, primul meci atestat istoric a avut loc în 1530.

Citește și: FOTO. Detaliile care spun totul despre URSS. Care sunt lucrurile ASCUNSE care ne ajută să înțelegem TRECUTUL și VIITORUL

În acel an, bărbații din Florența s-au confruntat în Piazza Santa Croce, în ciuda faptului că oraşul era asediat de trupele franceze.

Sportivii se antrenează pe tot parcursul anului pentru a fi în formă, iar imaginile din GALERIA de mai sus sunt incredibile.

Atenție! Fotografiile nu sunt recomandate persoanelor sensibile.

Citește și: FOTO. Armele TERIBILE ale Marii Britanii. Cu ce ar putea englezii să transforme ISIS în PRAF și PULBERE

Cele mai citite

Piedone nu se poate retrage repede, pentru că se vrea bărbat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, dar totuși dependent de vaccin anti-varan, Cristian Popescu – Piedone, vrea să...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă