10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFR Karate WKC, campioană la medalii la CM de la Szczecin

FR Karate WKC, campioană la medalii la CM de la Szczecin

Federația Română de Karate WKC a adunat cele mai multe medalii în cadrul Campionatelor Mondiale de karate WUKF pentru copii, cadeți și juniori de la Szczecin (Polonia), care s-au încheiat duminică. România a încheiat astfel competiția pe primul loc.

FR Karate a adunat nu mai puțin de: 23 de medalii de aur, 22 de argint și 40 de bronz, cu un total de 100 de participanți. Clasamentul pe țări a fost: România (23-22-40), Italia (22-20-38), Polonia (19-25-48), Anglia (14-15-20), Belarus (14-8-8), SUA (10-9-13).

În timp ce alte țări au fost reprezentate de mai multe federații, România, deși a luat cele mai multe medalii, a fost reprezentată doar de FRK WKC.

''Mă bucur mult pentru acest rezultat obținut în clasamentul pe federații. Concluzia participării noastre este că am obținut mai mult decât am așteptat noi'', a declarat președintele FRK WKC și al WUKF, Liviu Crișan, conform Agerpres.

La rândul său, George Alexandru (CS Rapid București), medalia cu aur la categoria 70 kg, a afirmat: ''A fost un concurs reușit pentru mine. În drumul meu spre medalia de aur am avut adversari din Statele Unite ale Americii și Polonia. Cel mai puternic a fost polonezul, reprezentantul țării gazdă. De un mare ajutor pentru mine au fost încurajările venite din public, în primul rând din partea colegilor mei, care m-au susținut fantastic de pe margine''.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă