23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFrancezul Pierre Latour, câștigă detașat etapa a 20-a din Turul Spaniei

Francezul Pierre Latour, câștigă detașat etapa a 20-a din Turul Spaniei

Francezul Pierre Latour (AG2R) a câştigat sâmbătă detaşat etapa a 20-a a Turului Ciclist al Spaniei, cu sosire la altitudine, pe Alto de Aitana, o căţărare de categorie specială, după 193,2 km, în timp ce columbianul Nairo Quintana şi-a asigurat victoria finală în această ediţie cu o zi înainte de sosirea de la Madrid.

Etapa regină, cu cinci ascensiuni în program, a confirmat superioritatea lui Quintana asupra britanicului Chris Froome (Sky), triplu câştigător al Turului Franţei, care a încercat mai multe atacuri, fără însă să-l surprindă pe rutierul de la Movistar.

Latour (22 ani), care a acoperit distanţa în 5h 19min 41sec, l-a devansat cu 2 secunde pe ultimul său coleg de evadare, columbianul Darwin Atapuna (BMC) şi cu 17 secunde pe italianul Fabio Felline.

Francezul a obţinut cea mai mare victorie din cariera sa, în care mai figurează un loc 2 în Criterium Internaţional 2016.

Quintana şi Froome, care în clasamentul general sunt despărţiţi de 1 minut şi 23 de secunde, au încheiat etapa de sâmbătă pe 10, respectiv 11, la 4min 03sec şi 4min 05sec faţă de câştigător.

Un alt fapt marcant al zilei, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff) şi-a pierdut locul pe podium în fața columbianului Esteban Chaves (Orica), al 9-lea în etapă.

Ultima etapă, care se va desfășura, duminică, pe străzile Madridului, este tradiţional consacrată sprinterilor.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă