11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFranța și Elveția se întâlnesc pentru prima dată în finala Cupei Davis

Franța și Elveția se întâlnesc pentru prima dată în finala Cupei Davis

Reprezentativele Franței și Elveției vor disputa finala Cupei Davis, în perioada 21-23 noiembrie, partida urmând să aibă loc în Franța. Cele două au ajuns în ultimul act al cometiției cunoscute drept "Cupa Mondială a tenisului" după ce au eliminat Cehia, respectiv Italia.

Elveția este pentru a doua oară în istoria sa finalistă a Cupei Davis, competiție pe care nu a câștigat-o niciodată. Echipa, din care a făcut parte și fostul lider mondial Roger Federer, a eliminat în semifinale Italia, cu scorul de 3-2.

De partea cealaltă, Franța este o țară cu o veche tradiție în Cupa Davis, deținând titlul de nu mai puțin de 9 ori în istoria sa, în edițiile din: 1927 – 1932, 1991, 1996, 2001. Franța a trecut în semifinale de Cehia, cu scorul de 4-1, iar acum va lupta pentru al zecelea titlu.

Franța și Elveția se întâlnesc pentru prima dată în finala acestei competiți. Federația franceză de tenis urmează să stabilească arena care va găzdui evenimentul, cele mai mari șanse avându-le arena Pierre Mauroy (26.000 locuri, Lille) sau cea din Nice (circa 10.000 locuri).

cele două urmând să anunțe loturile pentru partidă cel târziu pe 11 noiembrie. Totuși sunt șanse mari ca echipele care au ajuns în finală să fie păstrate.

Echipa Elveției: Roger Federer (3 ATP, 33 ani), Stan Wawrinka (4 ATP/133 ATP dublu, 29 ani), Marco Chiudinelli (214 ATP dublu, 33 ani), Michael Lammer (495 ATP/600 ATP dublu, 32 ani). Împotriva Italiei echipa de dublu a fost formată din Chiudinelli și Wawrinka.

Echipa Franței: Jo-Wilfried Tsonga (11 ATP simplu/120 ATP dublu, 29 de ani), Richard Gasquet (21 ATP simplu/189 ATP dublu, 28 ani), Gael Monfils (18 ATP, 28 ani), Julien Benneteau (29 ATP simplu/12 ATP dublu, 33 ani). În meciul contra Cehiei perechea de dublu a fost formată din Tsonga și Gasquet.

România s-a menținut în Grupa I zona Euro/Africană în ediția din acest an a Cupei Davis, după ce a învins Austria în turul 1 al barajului.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă