12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFranţa şi Elveţia şi-au împărţit victoriile în prima zi a finalei Cupei...

Franţa şi Elveţia şi-au împărţit victoriile în prima zi a finalei Cupei Davis

Franţa şi Elveţia şi-au împărţit victoriile în prima zi a finale Cupei Davis. După ce Wawrinka l-a învins pe Tsonga, în primul meci, Gael Monfils a trecut de Roger Federer cu 6-1, 6-4, 6-3, în al doilea meci de vineri, egalând scorul, 1-1, în finala dintre Franţa ţi Elveţia, care are loc la Villeneuve d'Ascq, lângă Lille.

Prezenţa lui Federer pe teren în această întâlnire a fost în dubiu, după ce elveţianul a abandonat duminica trecută, înaintea finalei Turneului Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări la spate.

Problemele fizice s-au resimţit în jocul lui Federer, care a fost învins într-o oră şi 46 de minute.

În primul meci de simplus, jucătorul Stanislas Wawrinka, locul 3 ATP, l-a învins, vineri, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, pe tenismenul Jo-Wilfried Tsonga, locul 12 ATP.

Partida a durat două ore şi 25 de minute şi s-a disputat pe zgură, pe o arenă de tenis creată pe Stadionul Pierre-Mauroy, în faţa unei asistenţe record pentru Cupa Davis, de 27.432 de spectatori, dintre care peste 3.000 de fani elveţieni.

Precedentul record a fost înregistrat în 2004, când la finala Spania-SUA de la Sevilla au asistat 27.200 de spectatori, tot pe un stadion, Olimpico.

Stade Pierre-Mauroy, arena echipei de fotbal Lille, are o capacitate maximă de 50.000 de locuri.

Sâmbătă, de la ora 16.30, va avea loc meciul de dublu în care se vor întâlni perechea franceză Richard Gasquet/Julien Benneteau şi cuplul elveţian Marco Chiudinelli/Michael Lammer.

Duminică, începând cu ora 14.00, se vor disputa ultimele două meciuri de simplu: Jo-Wilfried Tsonga – Roger Federer şi Gael Monfils – Stanislas Wawrinka.

 

Cele mai citite

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă