12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGabi Szabo și Mihai Covaliu se bat pentru șefia Comitetului Olimpic

Gabi Szabo și Mihai Covaliu se bat pentru șefia Comitetului Olimpic

Foștii campioni olimpici la atletism și scrimă, Gabriela Szabo și Mihai Covaliu, și-au depus candidatura la președinția C.O.S.R., fiind, în acest moment, singurii aspiranți la această funcție.

Gabriela Szabo a venit la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), unde și-a depus oficial candidatura la președinția forului, însoțită de un grup de susținători „de lux“, printre care s-au aflat Cristian Gațu, fost președinte al FR de Handbal, fostul campion mondial de box Mihai Leu, fosta campioană olimpică la gimnastică Monica Roșu și fostele mari atlete Oana Pantelimon și Nicoleta Grasu. Szabo este al doilea candidat la această funcţie după actualul preşedinte al FR de Scrimă, Mihai Covaliu. 

„Mi-am depus această candidatură cu speranţa că echipa sportului românesc va face din nou performanţă şi va aduce din nou aur pentru România“, a declarat Gabi Szabo, citată de Agerpres. Campioana olimpică de la Sydney susţine că echipa managerială şi programul ei pentru revigorarea sportului românesc o recomandă pentru funcţia de preşedinte al Forului Olimpic naţional, în dauna competitorului său, Mihai Covaliu. „Este o competiţie frumoasă, aşa cum sunt competiţiile în sport, dar important este ca cel mai bine pregătit, cu cea mai bună strategie, cu cea mai bună viziune pentru dezvoltarea sportului să câştige. Cred că în acest moment am cea mai bună strategie pentru revitalizarea sportului în România. Am experienţă managerială, fie la nivel naţional, fie la nivel internaţional şi CV-ul meu mă recomandă pentru această funcţie importantă în sportul românesc“, a mai spus fosta mare atletă.

Sportivul şi antrenorul, pe primul plan

În strategia Gabrielei Szabo, sportivul şi antrenorul se vor afla în prim-planul atenţiei. „Orice funcţie din perspectiva mea nu este uşoară, pentru că aşteptările sunt mari, având în vedere şi contextul actual al sportului românesc. Eu vin cu foarte multă energie, pe care o s-o pun în slujba sportului românesc“, a precizat Szabo. Fosta campioană olimpică recunoaşte că singură nu poate face mare lucru şi că are nevoie de colaborări strânse cu echipa sa, federaţiile sportive şi antrenorii. „Până la urmă, performanţa nu o fac nici preşedintele Comitetului Olimpic, nici preşedintele de federaţie, o fac sportivul şi antrenorul. Din această perspectivă sunt aici – să muncesc pentru sportive şi antrenor, să nu le lipsească absolut nimic în drumul lor către performanţă, să le punem la dispoziţie toate cunoştinţele noastre ca să performeze la competiţiile importante“, a afirmat Gabi Szabo.

„Sunt de aproape 30 de ani în sportul românesc, de la vârsta de 13 ani. Am crescut în sport, respir sport şi îmi doresc foarte tare ca tânăra generaţie să-mi calce pe urme, să muncesc pentru ei, iar Tokio 2020 şi celelalte olimpiade să ne aducă bucurii în suflet“, a încheiat fosta campioană olimpică.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al C.O.S.R. vor avea loc pe 15 noiembrie.  

Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă