8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriela Szabo: Sunt tristă pentru rezultatul de la gimnastică. Așteptări mari de...

Gabriela Szabo: Sunt tristă pentru rezultatul de la gimnastică. Așteptări mari de la Baku

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a spus că așteptările de la delegația României la Jocurile Europene de la Baku au fost foarte mari, însă că rezultatele au fost unele bune.

Szabo a fost în schimb dezamăgită de evoluția echipei de gimnastică de la care aștepta medalii. “Am fost destul de tristă pentru rezultatul de la gimnastică pentru că e o federaţie extrem de importantă pentru sportul românesc, de la care aşteptăm de fiecare dată medalii. Vom avea o discuţie şi cu federaţia să vedem ce s-a întâmplat şi să corectăm acolo unde este de corectat ceva”, a declarat ea, conform Mediafax.

Ministrul a mai spus că rezultatul este unul bun, dar nu foarte bun. “Aşteptările au fost foarte mari din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Am deplasat o delegaţie destul de importantă şi sincer nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Numărul de medalii este bun, ne-am clasat pe un loc destul de sus în ierarhia competiţiei, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi trebuie să muncim în continuare. Trebuie să felecităm sportivii pentru că nu a fost o competiţie uşoară. Categoric, trebuie să felicităm federaţiile care şi-au îndeplinit obiectivele şi să fim alături de celelalte. Am fost destul de tristă pentru rezultatul de la gimnastică pentru că e o federaţie extrem de importantă pentru sportul românesc, de la care aşteptăm de fiecare dată medalii. Vom avea o discuţie şi cu federaţia să vedem ce s-a întâmplat şi să corectăm acolo unde este de corectat ceva.”

Ministrul Sportului speră ca România să aibă cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor: “Anul 2015 este unul destul de dificil pentru federaţiile naţionale, pentru că trebuie să calificăm sportivii la Jocurile Olimpice. Aceste Jocuri Europene nu au însemnat altceva decât un prim pas, urmează alte competiţii importante, cum sunt campionate europene sau mondiale. Să dea domnul ca la 31 decembrie să tragem linia şi să vedem un număr mare de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Noi am făcut toate eforturile din punct de vedere financiar să nu le lipsească nimic sportivilor şi antrenorilor în drumul spre Jocurile Olimpice. Suntem fericiţi pentru unele medalii, dar sportivilor de la care am aşteptat foarte mult le spunem că suntem lângă ei şi că sperăm că se vor califica la Rio”.

Delegaţia României la Jocurile Europene a sosit luni, la ora 12.00, la Bucureşti, fiind întâmpinată la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de preşedintele COSR, Alin Petrache, de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, de premierul interimar Gabriel Oprea, de preşedinţi de federaţii şi de familii ale sportivilor.

Sportivii români au încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz.

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan – 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie – 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).

România a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive. În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă