12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriela Szabo a prezentat raportul pe 2014: MTS, sponsorul sportului românesc

Gabriela Szabo a prezentat raportul pe 2014: MTS, sponsorul sportului românesc

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a prezentat un raport pe 2014 al ministerului pe care îl conduce. Gabriela Szabo a precizat că a încercat să traseze ''o viziune strategică pentru dezvoltarea sportului'.

''Principalele obiective au fost consolidarea relațiilor MTS cu celelalte instituții ministeriale, cu toți actorii importanți din sfera sportului românesc, iar pe partea de tineret cu asociațiile studențești și de tineret, dialogul deschis și constant cu forurile și organismele internaționale. Cu alte cuvinte, am crescut vizibilitatea ministerului și ne-am întărit poziția de țară cu tradiție în sport'', a declarat Szabo, conform Agerpres.

La sportul de masă, au fost finanțate de MTS prin programul ''Pierre de Coubertin'' 51 de proiecte prin 33 de federații în valoare de 6.366.000 lei.

A fost asigurată protecția socială sportivilor medaliați la JO, CM și CE prin acordarea rentei viagere.

Gabriela Szabo a mai arătat că ''la sportul de performanță a fost susținută activitatea cluburilor acestea fiind baza de selecție și promovare a sportivilor din cadrul loturilor naționale''.

''Guvernul ne-a susținut prin achiziționarea unui număr de 100 de microbuze care vor pleca în prima parte a anului 2015 către cluburi, federații sportive naționale, cât și alte instituții din subordinea MTS'', a precizat ministrul de resort.

Bilanțul care face referire la perioada martie — decembrie 2014 arată că bugetul federațiilor s-a ridicat la 74.888.055 lei din alocație bugetară și 40.629.735 lei din venituri proprii MTS.

MTS a indicat că are în subordine 48 de cluburi cu 312 secții olimpice, iar pentru ele au fost alocați 62.000.000 lei din buget, alte sume provenind din venituri ale MTS.

Gabriela Szabo a spus apoi: ''În privința rezultatelor, ca număr de medalii la probele olimpice, în perioada ianuarie—septembrie 2014, sportul românesc a cucerit un total de 61 de medalii. Acesta fiind suma rezultatelor loturilor României la Campionatele Mondiale și Campionatele Europene''.

La capitolul legislativ, Gabriela Szabo a precizat că au fost introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România profesiile de antrenor național, sportiv de înaltă performanță și sportiv de performanță, cu scopul de a asigura o protecție socială.

Gabriela Szabo a spus că ''investițiile din 2014 se ridică la un total de 26.525.800 lei, din care 1.384.500 lei de la buget, 24.508.300 lei din venituri proprii și 632.000 lei din alte surse conform legii''. Din acest total, s-au investit în consolidarea și renovare a 10 complexuri sportive naționale 24.355.965 lei.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă