25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGalatasaray, sancționată după decesul unui suporter la un meci în Euroligă

Galatasaray, sancționată după decesul unui suporter la un meci în Euroligă

Echipa de baschet masculin Galatasaray Istanbul va disputa trei meciuri cu porțile închise, în urma sancțiunilor dispuse de oficialii Euroligii. Un suporter a decedat în incidentele de la meciul cu Steaua Roșie Belgrad.

Clubul turc a mai primit o amendă de 100.000 de euro, conform Mediafax.

Decizia a fost luată ca urmare a incidentelor provocate de fanii turci şi incapacitatea organizatorilor de a lua măsuri care să prevină aceste probleme.

Clubul Steaua Roşie Belgrad a fost sancţionat cu disputarea unui meci cu porţile închise pe teren propriu şi a primit o amendă de 50.000 de euro.

Ambele grupări au zece zile pentru a face apel la aceste sancţiuni.

Un suporter al echipei de baschet Steaua Roşie Belgrad a fost înjunghiat mortal, la 21 noiembrie, în incidentele de la meciul din Euroliga masculină cu Galatasaray Istanbul. Victima a fost înjunghiată în piept, în faţa sălii, înainte de meci, într-o încăierare între suporterii turci şi sârbi.

Circa 400 de suporteri sârbi, rămaşi în afara sălii după ce se pare că ar fi fost împiedicaţi să-şi cumpere bilete, au fost atacaţi de fani turci, a scris agenţia Tanjug.

Potrivit consului sârb de la Istanbul, Zoran Markovici, medicii au luptat cinci ore pentru a încerca să-i salveze viaţa lui Marko Ivkovici.

Meciul a avut loc aşa cum a fost prevăzut, iar Steaua Roşie Belgrad a fost învinsă de Galatasaray Istanbul, cu scorul de 110-103 după prelungiri.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă