13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGilles Simon: "Mi-ar plăcea să joc finala de la București cu Monfils"

Gilles Simon: “Mi-ar plăcea să joc finala de la București cu Monfils”

ATP București. Gilles Simon, cap de serie 1, a spus, după calificarea în sferturile turneului BRD Năstase-Țiriac Trophy, că i-ar plăcea să ajungă în finală și să dispute ultimul act împotriva conaționalului său, Gael Monfils.

Gilles Simon s-a calificat în sferturi după ce a trecut, cu scorul de 7-5, 6-4, de sârbul Janko Tipsarevic (824 ATP). Meciul cu fostul număr 8 mondial a fost unul dificil pentru Simon, care a avut nevoie de aproximativ 2 ore pentru a trece în următorul tur.

“Nu am știut la ce fel de meci să mă aștept. Am jucat bine, m-am mișcat bine pe teren, dar în același timp am știut că va fi un meci greu. La un moment dat în timpul meciului, a început să îmi fie foarte greu să îmi mențin poziția pe teren, Janko a jucat extraordinar. Mă bucur pentru această victorie, nu mi s-a întâmplat foarte des să câștig împotriva lui în două seturi”, a spus Simon.

Citește și BRD Năstase-Țiriac Trophy: Copil/Ungur, în premieră în semifinalele unui ATP 250. Rezultate complete joi

Francezul trece printr-o formă bună, cedând la ultimele 3 turnee doar în fața lui David Ferrer și a lui Rafael Nadal. “Fizic, mă simt din ce în ce mai bine și mă bucur că am oportunitatea să lucrez la jocul meu și la lovituri. Îmi place turneul de la București, îmi plac condițiile de aici, sunt favorabile jocului meu. Mă simt bine aici.”

Întrebat de România liberă dacă ar vrea o finală cu Monfils, Simon a spus: “Despre Monfils, da, mi-ar plăcea să joc cu el în finală, însă până în finală mai sunt două meciuri, așa că nu îmi va fi ușor să ajung acolo. El este un jucător bun, știe că poate să bată orice jucător din tabel, așa că faptul că își dorește să câștige aici mi se pare absolut normal.” Cei doi s-au întâlnit anul acesta, la Marseille, turneu de aceeași categorie, unde s-a impus Simon, chiar în finală.

Gilles Simon este triplu campion la București, câștigând edițiile din 2007, 2008 și 2012.

Citește și Monfils: “Dacă aș câștiga titlul la București aș foarte fericit.” Ce spune despre Halep

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă