20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGimnastică: Patru medaliate cu aur simultan, la Mondialele de la Glasgow

Gimnastică: Patru medaliate cu aur simultan, la Mondialele de la Glasgow

Patru gimnaste, chinezoaica Fan Yilin, rusoaicele Viktoria Komova și Daria Spiridonova și americanca Madison Kocian au primit aceeași notă, 15,366, și au cucerit medalii de aur la paralele inegale, o situație nemaiîntâlnită, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow.

În această situație, nu s-a acordat nicio medalie de argint sau de bronz.

Yilin, la 16 ani, a luat prima sa medalie la o competiție majoră. Spiridonova fusese medaliată cu bronz în 2014, iar în urmă cu șase luni cucerise aurul la Campionatele Europene de la Montpellier, de asemenea, la același aparat. Komova nu mai cucerise aurul din 2011 la paralele.

Kocian, 18 ani, nu obținuse până acum nicio medalie la individual, dar a făcut parte din echipa SUA care a cucerit aurul la Mondialele de anul trecut.

La masculin, grecul Eleftherios Petrounias (24 ani) a cucerit aurul la inele, cu 15,800 puncte, devansându-i pe chinezii You Hao (15,733 p) și Liu Yang, deținătorul titlului (15,700 p).

Grecul nu urcase până acum pe podiumul mondial, dar cucerise aurul la Europenele pe aparate din aprilie.

Japonezul Kenzo Shirai și-a adjudecat aurul la sol, cu 16,233 puncte, fiind urmat în ierarhia finală de britanicul Max Whitlock (15,566), medaliat cu aur tot sâmbătă, la cal, și de spaniolul Rayderley Miguel Zapata Santana (15,200).

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă