12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep, anesteziată de Cornet. Blestemul locului 2 mondial

Halep, anesteziată de Cornet. Blestemul locului 2 mondial

Simona Halep, cap de serie numărul 2, a suferit o înfrângere surprinzătoare în primul tur la Madrid, la primul său turneu de după recuperarea locului 2 mondial. Situația seamănă însă cu cea de anul trecut.

Alize Cornet, 28 WTA, s-a impus cu scorul de 7-6(8/6), 6-3, după doar o oră și 48 de minute joc, la finalul unei partide în care românca a fost surprinsă complet. Greșeala Simonei a fost că a lăsat mult prea ușor garda jos în fața unei adversare cu un potențial uriaș. Nu trebuie uitat faptul că Alize Cornet este coșmarul Serenei Williams de anul trecut, când a învins-o pe americancă de 3 ori. După acest meci, franțuzoaica conduce cu scorul de 3-1 în meciurile directe cu Simona.

Citește și Madrid 2015. Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet, în primul tur. Locul 2, în pericol

Simona a pierdut meciul pe mâna ei, după ce a servit la un moment dat pentru câștigarea primului set. Adversara a revenit, iar ceea ce a urmat a fost o dominare clară a partidei de către Cornet. Statisticile meciului au arătat probleme la retur pentru româncă: 38-25 (erori neforțate, cele mai multe în dreptul româncei), 19-17 (lovituri câștigătoare, în favoarea adversarei).

Simona Halep a suferit a doua înfrângere consecutivă, în circuitul WTA. Anterior acestui turneu, Simona pierduse, în sferturile Stuttgart Premier, în fața numărului 5 mondial, Caroline Wozniacki, în trei seturi. La Stuttgart, cea care a suferit o înfrângere incredibilă a fost Maria Șarapova, eliminată în turul 2, ceea ce i-a deschis Simonei drumul spre locul 2 mondial, pe care l-ar putea pierde lunea viitoare.

Blestemul locului 2 mondial

Simona va pierde 640 de puncte în clasamentul WTA, după ce nu-și putea apăra finala de anul trecut, dar riscă să piardă și locul 2 mondial. Maria Șarapova poate reveni pe a doua poziție WTA dacă se califică în finala turneului. Rusoaica a trecut deocamdată în turul al doilea.

Pentru Simona nu ar fi prima dată când pierde locul 2 mondial. Ea a mai urcat pe această poziție pe 11 august 2014, după ce, la fel ca și de această dată, a beneficiat de rezultatele mai slabe ale numărului 2 de la acea dată – Na Li îți anunțase retragerea din tenis. Din poziția de număr 2 WTA Simona a avut câteva rezultate slabe, după care, la data de 6 octombrie pierdea locul 2 în fața Mariei Șarapova.

Cutremur pe zgură, înaintea Roland Garros

Rezultatul Simonei de la Madrid vine după o serie de meciuri, în care, la adăpostul promisiunii că „nu va mai ceda fără luptă”, românca a evoluat de fapt sub potențialul său maxim. Simona a fost aproape de potențialul său doar în meciurile cu Serena Williams și Caroline Wozniacki, două înfrângeri pentru care nu i se pot reproșa multe româncei.

Îngrijorător rămâne faptul că Simona a pierdut meciul chiar pe suprfața sa perferată. Halep a refuzat echipa de Fed Cup a României pentru a se putea antrena înaintea sezonului de zgură, însă ceea ce a arătat până acum a fost un joc cu probleme mai ales la retur, acolo unde comite multe erori neforțate.

Eliminarea Simonei va fi fără îndoială o lovitură pentru turneul patronat de Ion Țiriac, de altfel patronul moral al româncei. Deși un duel Halep – Șarapova este așteptat de multă vreme, cele două au eșuat atât la Suttgart, acolo „vinovată” fiind Maria, cât și la Madrid, unde putea disputa o semifinală.

Până la Roland Garros, românca mai are un singur turneu important, Premier-ul de la Roma, de categorie inferioară turneului de la Madrid.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă