10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep: Ca stil de joc cred că mâine cu Vinci va fi...

Halep: Ca stil de joc cred că mâine cu Vinci va fi mai uşor decât azi cu Niculescu

Jucătoarea Simona Halep, favorita numărul 1 şi locul 3 WTA, a declarat, sâmbătă, după ce a trecut în semifinalele BRD Bucharest Open de Monica Niculescu, că finala de duminică, în care o va întâlni pe italianca Roberta Vinci, va fi mai uşoară din punct de vedere al stilului de joc, scrie mediafax.ro.

"În finală va fi dificil pentru că şi Vinci joacă tot slice pe rever. Cred însă că mâine va fi mai uşor decât azi ca stil de joc. Ştiu cum joacă Vinci şi ştiu la ce să mă aştept. Ultima oară pe zgură, la Roma, am avut un meci strâns cu ea. Trebuie să fiu agresivă, să termin fiecare punct repede şi sper să fiu şi fizic bine. Nu pot să spun că sunt favorită, am doar avantajul că publicul, familia şi prietenii sunt alături de mine. Va fi o finală de care mă voi bucura", a declarat Halep.

Halep a trecut, sâmbătă, în semifinale, de Monica Niculescu, în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-1. Simona Halep a afirmat după meci că este puţin obosită, însă a subliniat că nu are nicio problemă în a juca în finală.

"Mă aşteptam la un meci dificil, Monica a jucat bine, s-a apărat bine, iar slice-ul ei m-a pus de multe ori în încurcătură, pentru că mingea nu prea mai sărea. La 3-1 în setul doi, am simţit un pic oboseala, iar ea nu a mai greşit şi a câştigat meritat setul. Mă bucur însă că în decisiv mi-am regăsit liniştea, am schimbat un pic tactita şi am reuşit să câştig. Oricine câştiga azi, o româncă era în finală şi asta e bine pentru turneu. Cred că a fost foarte greu pentru public azi, pentru că amândouă suntem românce. Cu siguranţă fanii mei au ţinut cu mine, iar fanii ei au ţinut cu ea. Publicul a fost pentru amândouă, a aplaudat şi pentru mine şi pentru Monica", a precizat locul 3 WTA.    
 
Simona Halep a afirmat că numărul ei norocos este 13, astfel că nu se gândeşte la faptul că duminică va juca a 13-a finală din carieră: "Nu am superstiţia cu 13, ba din contră, este numărul meu norocos. Am peste tot numărul ăsta, chiar şi la maşină l-am pus".

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1, pe sportiva Monica Niculescu, locul 68 WTA.

Halep s-a impus în două ore în faţa lui Niculescu.

Jucătoarea română, ocupanta locului 3 în clasamentul mondial, va întâlni în ultimul act al competiţiei pe italianca Roberta Vinci, a doua favorită, care a trecut în semifinale de sportiva Kristina Kucova din Slovacia, scor 6-1, 6-3.

Halep este deţinătoarea titlului de la Budapesta de anul trecut, turneul WTA fiind mutat în 2014 la Bucureşti din cauza problemelor financiare ale competiţiei ungare.

La BRD Bucharest Open, câştigătoarea trofeului va obţine 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar finalista 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă