21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialHalep, cap de afiș în primul turneu WTA românesc din istorie

Halep, cap de afiș în primul turneu WTA românesc din istorie

Simona Halep este cap de serie numărul 1 la BRD Bucharest Open, primul turneu românesc din calendarul WTA. Turneul, desfășurat între 7 și 13 iulie, cu premii totale în valoare de 250.000 dolari, se anunță unul dominat de jucătoarele românce, opt dintre ele urmând să evolueze pe zgura bucureșteană.

BRD Bucharest Open este cel ­de-al doilea turneu de tenis românesc din circuitul profesionist, după cel de tenis masculin, BRD Năstase Țiriac Trophy, cele două contribuind la dezvoltarea sportului alb în România. Prima ediție, în care Simona Halep este marea favorită, aduce la București mai multe tenismane de top, precum: Roberta Vinci (Italia – 21), Klara Koukalova (Cehia – 31), Barbora Strycova Zahlavova (Cehia – 43) și Karin Knapp (Italia – 48). Notabilă pentru români este absența Soranei Cîrstea, care este în curs de recuperare după o accidentare la umăr. Cîrstea a declarat că se antrenează pentru turneul US Open, acesta fiind un obiectiv major pentru ea.

Turneul de la București este un bun prilej de afirmare pentru tenismanele românce care vin din eșaloanele inferioare, din afara primei sute mondiale. Alături de Halep, tabloul principal numără alte șapte românce: Monica Niculescu (67 WTA), Alexandra Cadanțu (83 WTA), Irina-Camelia Begu (81 WTA), Alexandra Dulgheru (104 WTA), Andreea Mitu (213 WTA), Cristina Dinu (233 WTA), Raluca Olaru (859 WTA). Jucătoare ca Olaru, Dinu sau Mitu au intrat în competiție după ce au primit un wild-card din partea organizatorilor.

Simona Halep, de la Wimbledon la București

Simona Halep va evolua în turneul românesc, după ce a ajuns până în semifinalele Grand Slam-ului de la Wimbledon, unde a fost eliminată de canadianca Eugenie Bouchard. Jucătoarea din Canada, care a intrat în Top 10 mondial, începând de luni, a pierdut finala cu Petra Kvitova, fără drept de apel, scor 6-3, 6-0. Simona Halep va intra, însă, în turneul bucureștean după ce s-a accidentat la glezna stângă în semifinala cu Bouchard, motiv pentru care românca ar putea avea probleme.

Halep a declarat după Wimbledon că accidentarea nu este gravă și că va fi aptă de joc pentru Bucharest Open, dar istoricul evoluției româncei spune altceva.

Halep este cunoscută pentru faptul că de multe ori a alternat turneele slabe cu cele bune. După un turneu mare, de multe ori a avut parte de eșecuri, regulă valabilă și în sens invers. Cu toate că este mare favorită, Halep va depinde, pe zgura bucureșteană, de condiția ei fizică după turneul extenuant de la Wimbledon.

Halep a evoluat tot timpul bine atunci când a avut publicul de partea sa, iar la București atmosfera de la Arenele BNR se anunță una deosebită pentru româncă. Turneul bucureștean ar putea fi cel de-al optulea din palmaresul Simonei Halep, care a câștigat în 2013 primele sale șase turnee, respectiv cel cu numărul 7, la Doha, la începutul lui 2014.

Introducerea turneului de tenis de la București în calendarul WTA este cu atât mai importantă cu cât astfel de evenimente au loc foarte rar, în condițiile în care circuitul profesionist este deja unul extrem de încărcat pentru jucătoare. Șansa Bucharest Open a fost închiderea turneului de aceeași categorie, Internațional, de la Budapesta.

Organizatorii au renunțat la această competiție din motive financiare, după ce Budapest Open a avut loc timp de 10 ediții consecutive. 

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă