8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep, depășită de Șarapova, pariază totul pe Singapore

Halep, depășită de Șarapova, pariază totul pe Singapore

Simona Halep, locul 3 mondial începând de luni, a cunoscut pentru prima dată în acest an regresul în topul WTA. Ea a pierdut lupta cu Maria Șarapova în clasament, iar acum este amenințată puternic și de cehoaica Petra Kvitova.

Citește și Șarapova a câștigat China Open și a depășit-o pe Halep. Românca, locul 3 WTA

Declinul a început pentru Simona încă din cadrul turneelor americane, mai exact la Cincinnatti, când a fost învinsă de Șarapova, în sferturi. Au urmat apoi rezultate modeste pentru fostul număr 2 mondial: turul 2 New Haven, turul 3 US Open, turul 2 Wuhan și sferturi Beijing. Cu excepția turneului din China, unde a abandonat înaintea meciului din sferturi, în toate celelalte competiții a pierdut surprinzător în fața unor jucătoare mult mai slab clasate.

Halep pariază totul pe Turneul Campioanelor

Într-o cursă în care pierde foarte mult teren în fața Mariei Șarapova și în care luptă strâns cu Petra Kvitova, Simona Halep are nevoie de un final de an lansat. În ciuda acestui fapt, Halep va continua să piardă puncte, având în vedere că nu va mai participa la nicio competiție până la Turneul Campioanelor, de la Singapore, care debutează pe 20 octombrie. Românca va pierde cele 470 puncte câștigate la Moscova, unde s-a impus în 2013. Iar cum Șarapova cel mai probabil va participa în competiția din țara natală, cu șanse mari să se impună, prăpastia din clasament, dintre Halep și rusoaică, se va adânci.

Cu acest scenariu în fața ochilor fanii Simonei Halep din întreaga lume pot doar spera că românca se va reface complet până la turneul de final de an și va reuși să producă din nou o mare surpriză, primul obiectiv fiind să iasă din faza grupelor și să se califice în semifinale.

Dacă Șarapova va fi aproape imposibil de prins din urmă de către Halep, până la finalul anului, românca va da o mare bătălie cu Petra Kvitova în ultimul turneu al anului. Cehoaica are de apărat nu mai puțin de 530 puncte la Singapore, în timp ce jucătoarei din România i se va trece în cont tot ce va câștiga. Din acest punct de vedere Halep va porni cu un mare avantaj, iar dacă va reuși să treacă de faza grupelor cel mai probabil ea va încheia anul pe locul 3 mondial.

În aceste condiții pierderea locului 2 mondial o va îndepărta o perioadă pe Halep de lupta pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, respectiv locul 1 mondial. Reprezentați ai unor prestigioase ziare din lume, precum L'Equipe, au început să critice deciziile Simonei de a se retrage brusc din turnee în momente cheie, lucrurile ar putea fi tratate nu doar în alb sau negru, ci și într-o nuanță mai gri.

De asemeni chiar și strategia Simonei Halep, de a se retrage din competiții înaintea unor turnee importante pentru a putea fi într-o formă cât mai bună, a început să fie contestată și considerată de fapt doar rezultatul unor simple coincidențe. Dacă Simona folosește sau nu o strategie de dinainte prestabilită pentru a fi mereu în formă la turneele importante este un lucru relativ. Ea nu a fost întotdeauna la cel mai înalt nivel în marile competiții, drept exemplu US Open.

Totuși lucrurile, în cazul Simonei, nu ar trebui tratate doar în alb sau negru, ci mai degrabă într-o nuanță de gri. Halep a dovedit în repetate rânduri că poate reveni cu mare ușurință la cel mai înalt nivel, chiar și după o perioadă în care s-a aflat într-o formă foarte slabă. De trei ori a abandonat în acest an, iar în câteva rânduri a pierdut inexplicabil în fața unor jucătoare mult mai slabe și cu toate acestea ea urcat treptat de pe locul 11 (ianuarie) până pe poziția doua (10 august). Astfel, mai mult ca oricând, românca va avea nevoie de sprijinul fanilor pentru a putea redeveni a doua jucătoare a lumii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă