10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep, locul 3 în cursa pentru Turneul Campioanelor. Surprize pe celelalte locuri

Halep, locul 3 în cursa pentru Turneul Campioanelor. Surprize pe celelalte locuri

Simona Halep, locul 3 mondial, a urcat două locuri în cursa pentru Turneul Campioanelor, până în spatele Serenei Williams și a Mariei Șarapova, după ce a cucerit turneul Premier 5 de la Dubai.

Doar primele 8 jucătoare, în funcție de punctele câștigate pe parcursul anului, vor participa, în ultima săptămână din octombrie 2015, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona, care săptămâna trecută coupa locul 5 în acest clasament, a urcat, începând de luni, pe a treia poziție.

Punctele câștigate de Simona în acest an: Shenzhen (campioană, +280 puncte), Australian Open (sferturi, +430), Dubai Premier 5 (campioană, +900) – total de 1610 puncte.

Pe primele două locuri continuă să se afle Serena Williams (2000 puncte, campioană Australian Open) și Maria Șarapova (1770 pct., campioană Brisbane Premier, finalistă Australian Open).

Citește și UPDATE. Tenis Doha: Alexandra Dulgheru și-a aflat prima adversară. O putea întâlni pe Halep în turul doi

Interesantă este lupta pentru celelalte locuri, intrând în top jucătoare care anul trecut nu reprezentau o reală amenințare. Astfel Halep este urmată de: 4. Karolina Pliskova (+4 locuri), 5. Ekaterina Makarova (-1), 6. Madison Keys (-3), 7. Petra Kvitova (-2), 7. Venus Williams (egalitate cu Kvitova), 9. Carla Suarez Navarro (+3), 10. Garbine Muguruza (+6). Iberica de doar 21 de ani, Mugurza a înregistrat cea mai spectaculoasă urcare, săptămâna trecută, după ce a ajuns de pe poziția 16 până pe 10.

Anul trecut, Halep a ajuns până în finala Turneului Campioanelor, unde a fost învinsă de Serena Williams, asta după ce reușise să câștige la scor un meci, în fața liderului mondial, în faza grupelor.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă