13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep: sper ca meciul cu Kvitova să fie un restart pentru mine

Halep: sper ca meciul cu Kvitova să fie un restart pentru mine

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în meciul cu Petra Kvitova, câştigat cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, a avut mai mult curaj şi speră ca această partidă să reprezinte un “restart” pentru ea în circuitul WTA, transmite Agerpres

“Am fost un pic mai hotărâtă azi, mi-a prins bine meciul de ieri, chiar dacă l-am pierdut. În momentele importante am avut mai mult curaj. Spiritual am luat ceva din jocul Monicăi de ieri, pentru că eu nu pot să joc precum ea. E foarte greu să încep să dau slice într-un meci atât de important. Tactic am ştiut că trebuie să îi înalţ un pic mingea, pentru că dacă dădeam drept e mult mai înaltă şi dă mult mai puternic. Am jucat de mai multe ori cu Kvitova şi ştiam ce trebuie să fac. A fost un meci bun, încep să îmi revin pentru că am jucat destul de intens două zile la rând”, a spus numărul 3 mondial. 

Halep a afirmat că în meciul de duminică a urmat sfaturile antrenorului Darren Cahill. “Am discutat cu Darren Cahill, mi-a spus ce am greşit ieri şi ce trebuie să fac azi. Am reuşit să pun în practică ce mi-a spus şi cred că a fost un sfat foarte bun. Meciul de azi sper să fie un restart pentru mine. Darren chiar mi-a zis că de azi începe anul pentru mine. Mă simt mai bine şi am încredere că pot să continui în ritmul ăsta”, a explicat jucătoarea română. 

Simona Halep şi-a acordat următoarele calificative după meciul cu Kvitova: “Forehand – nota 8, rever – 10, deplasare în teren – aproape de 9, mental – poate 8-9, serviciu – 7-8”. 
Ea a adăugat că este pregătită să intre şi să joace în partida de dublu, dacă aşa va hotărî căpitanul Alina Tecşor. “Deocamdată nu ştiu dacă voi juca la dublu. Căpitanul Alina va decide, eu sunt gata să joc. Nu ştiu dacă e cea mai bună soluţie, pentru că eu nu prea joc dublu de obicei, dar dacă e nevoie intru şi joc. Dacă voi fi în tribună voi trăi destul de intens, va fi greu, dar voi fi cu tot sufletul alături de echipă şi sper să câştige fetele”, a afirmat ea. 

Halep speră să revină cât mai curând la Cluj unde a menţionat că s-a simţit “incredibil”. “Suporterii au fost deosebiţi şi astăzi, le mulţumesc pentru că ajută foarte mult echipa. Am avut parte de o primire foarte caldă, mă simt incredibil aici. Chiar îmi pare rău că este prima oară când vin la Cluj. Sper să vin de mai multe ori pentru că oamenii sunt foarte prietenoşi, iar sala este deosebită”, a precizat numărul 3 WTA. 

Simona Halep a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, şi echipa feminină de tenis a României conduce Cehia, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-1, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup. 

Simona Halep (24 de ani) şi Petra Kvitova (25 de ani) se mai întâlniseră de două ori, de fiecare dată impunându-se jucătoarea română. Precedentele două meciuri au avut loc în 2013, în finala turneului de la New Haven, scor 6-2, 6-2, şi în semifinale la Madrid, scor 6-7 (7), 6-3, 6-2. 

În ultimul meci de simplu al întâlnirii România – Cehia se înfruntă Monica Niculescu (nr. 37 WTA) şi Karolina Pliskova (n.r. 13 WTA). Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru şi Denisa Allertova/Barbora Strycova. Cehia, deţinătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup. 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă