15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialHalep, Tecău și Begu i-au adus un ultim omagiu fostei tenismene Elena...

Halep, Tecău și Begu i-au adus un ultim omagiu fostei tenismene Elena Baltacha

Mai mulți jucători de tenis din turneul profesionist, printre care și Simona Halep, Irina-Camelia Begu sau Horia Tecău, prezenţi la turneul de la Madrid, au participat luni, pe arena centrală Manolo Santana, la comemorarea sportivei britanice Elena Baltacha, care a decedat din cauza cancerului.

În cadrul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostei jucătoare care a încetat din viaţă la vârsta de 30 de ani, conform Mediafax. 

Printre cei prezenţi s-au aflat fraţii Andy şi Jamie Murray, Jurgen Melzer, Samantha Stosur, Caroline Wozniacki, Svetlana Kuzenţova, oficiali ATP şi WTA, antrenori. Pe tabela arenei a fost proiectat chipul fostei jucătoarea şi mesajul "Ne vei lipsi, Bally".

Halep a declarat că vestea decesului Elenei Baltacha a aflat-o la micul dejun şi apoi nu a mai putut să mămânce. "Am aflat de dimineaţă (n.r. – luni dimineaţă), la micul d jun. Mi-a spus antrenorul şi nu am mai putut să mănânc. A fost un moment foarte greu pentru mine – mătuşa mea a murit recent, ea avea cancer la sân şi la ficat, aşa că a fost un moment dureros pentru mine şi este în continuare. Dar trebuie să acceptăm totul şi să rămânem puternici", a spus a patra favorită a turneului oragnizat de Ion Ţiriac, pe blogul pe care îl are pe site-ul WTA cu ocazia acestei competiţii.

Fosta jucătoare de tenis Elena Baltacha a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 30 de ani, ea suferind de cancer la ficat.

Originară din Kiev, dar crescută în Scoţia, Elena Baltacha a anunţat în martie că suferă de cancer la ficat, boală ce i-a fost depistată în ianuarie.

Fiică a unei foste atlete ruse şi a lui Sergei Baltacha, fotbalist profesionist la Ipswich Town şi Inverness, ea a suferit de la 19 ani de colangită sclerozantă primitivă, o maladie a ficatului care atacă sistemul imunitar.

Elena Baltacha a reprezentat Marea Britanie şi s-a retras din activitatea sportivă în noiembrie 2013. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 49 WTA.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă