13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep a depășit-o pe Serena Williams la câștiguri din tenis, în 2014

Halep a depășit-o pe Serena Williams la câștiguri din tenis, în 2014

Simona Halep, numărul 3 WTA, a detronat-o pe Serena Williams, liderul mondial, la câștiguri din tenis, în 2014. Românca ocupă locul 4 în acest clasament și ar putea urca pe primul loc la US Open.

Ascensiunea fulminantă a Simonei Halep din acest an s-a văzut și la nivelul câștigurilor din premii din tenis, românca adunând nu mai puțin de 3,25 milioane dolari doar în 2014, potrivit site-ului oficial al WTA. Halep a câștigat cu 1 milion de dolari mai mult față de liderul mondial din clasamentul WTA, Serena Williams.

Halep este întrecută de Maria Șarapova, Na Li și Petra Kvitova în clasamentul câștigurilor din premii în 2014, însă ea ar putea urca pe primul loc la US Open, un turneu cu o miză extrem de importantă pentru evoluția româncei.

Clasament câștiguri din premii 2014: Maria Șarapova (3,87 milioane dolari), Na Li (3,4 milioane), Petra Kvitova (3,4 milioane), Simona Halep (3,25 milioane), Eugenie Bouchard (2,6 milioane), Serena Williams (2 milioane).

Eugenie Bouchard, 7 WTA, jucătoarea de doar 20 de ani văzută, care, alături de Halep, domină noua generație, a depășit-o și ea pe Williams. Bouchard va rămâne, cel mai probabil, în spatele Simonei, în acest clasament, anul acesta.

Halep ar putea deveni jucătoarea cu cele mai mari câștiguri din tenis, în 2014, dacă le va surclasa la US Open pe Șarapova, Na Li și Kvitova. Serena Williams rămâne însă jucătoarea cu cele mai mari câștiguri în întreaga carieră, respectiv 56,2 milioane dolari.

Simona Halep, la rândul ei, este jucătoarea cu cele mai mari câștiguri de tenis în carieră, 5,3 milioane dolari, din istoria tenisului românesc.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă