13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep ia cu asalt zgura. Miză uriașă la Stuttgart!

Halep ia cu asalt zgura. Miză uriașă la Stuttgart!

Simona Halep, 3 WTA, evoluează, săptămâna aceasta, în cadrul primului turneu important de pe zgură, cel de categorie Premier de la Stuttgart.Aici s-ar putea tranșa lupta pentru locul 2 cu Șarapova.

După trei săptămâni de pauză și după un week-end în care fanii s-au delectat cu meciul de Fed Cup dintre Canada și România, Simona Halep revine în circuitul WTA în primul turneu de categorie Premier, din 2015, de pe zgură și totodată din Europa. Devenit, în ultimii ani, un punct de reper în tenisul european, „Porsche Tennis Grand Prix” poate produce o schimbare majoră la vârful clasamentului WTA. Simona are șanse reale să o depășească pe Maria Șarapova, încă de la acest turneu. Opt jucătoare din primele 10 ale lumii vor păși pe zgura din Germania, astfel că se anunță o competiție foarte strânsă.

Principala miză pentru româncă, la Stuttgart, rămâne recâștigarea locului 2 mondial, pe care l-a mai ocupat în toamna anului trecut. Angajamentele pe care ea le-ar avea cu producătorul auto german, semnalate de diverse voci din tenis, precum Ilie Năstase, dar infirmate de către Porsche România, par să pălească în fața adevăratei mize.

Românca va reveni pe suprafața ei preferată de joc, zgura, cu toate că titlul cel mai important al carierei, Indian Wells (Premier Mandatory), a venit pe hard. Simona va avea parte de un traseu mai dificil decât la alte turnee, ea urmând să pornească din turul al doilea, datorită faptului că se află printre primele 4 jucătoare ale lumii. Prima sa adversară va fi câștigătoarea meciului dintre Barbora Strykova (Cehia, 23 WTA) și Garbine Muguruza (Spania, 20 WTA). Astfel românca ar putea juca pentru a treia oară împotriva ibericei, care a învins-o
în ambele dueluri de până acum.

Ultimele 3 partide vor aduce în fața Simonei jucătoare și mai puternice. În sferturi, românca ar putea da piept cu Agnieszka Radwanska (Polonia, 9 WTA) sau Sabine Lisicki (Germania, 19 WTA), care s-a remarcat pe hard-ul american. Cele mai grele nume pe care Halep le-ar putea întâlni în semifinale sunt Caroline Wozniacki (Danemarca, 5 WTA) și Carla Suarez Navarro (Spania, 10 WTA). Cel mai așteptat duel al turneului este o finală între Maria Șarapova și Simona Halep.

Șanse la locul 2, în ciuda traseului greu

Traseul dificil nu o va împiedica pe româncă să urce pe locul al doilea mondial. Simona va avea suficiente situații în care să o poată depăși pe Șarapova, după cum urmează: cele două joacă finala iar Simona se impune; Simona se oprește în sferturi/semifinale, iar rusoaica ajunge cel mult până în semifinale; Simona nu câștigă nici un meci, iar Șarapova e eliminată în sferturi. Cea mai dificilă adversară pe care Șarapova ar putea-o întâlni este Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA), însă abia în semifinale.

În acest moment Simona are 7.571 puncte în clasamentul WTA, în timp ce Șarapova a acumulat 7.890 puncte. Cum rusoaica este campioana en-titre la Suttgart are de apărat 470 puncte, în timp ce Halep, care anul trecut nu a câștigat nici un meci, nu are de apărat nici un punct. Totuși româncei i se vor adăuga puncte abia din sferturi, având în vedere că ea pornește din turul al doilea/optimi.

Șarapova nu trece însă prin cea mai bună formă a sa, ea retrăgându-se de la meciul de Fed Cup dintre Rusia și Germania, din semifinalele Grupei Mondiale. Nu este exclus ca rusoaica să abandoneze sau chiar să se retragă înaintea primului meci și de la Stuttgart, ceea ce ar fi o adevărată lovitură pentru organizatorii acestui turneu, care au ca obiectiv ca la fiecare ediție să aducă cele mai bune jucătoare ale lumii.

Simona Halep ar putea simți o presiune în plus la acest turneu, având în vedere că ea a renunțat la meciul de Fed Cup al României cu reprezentativa Canadei, tocmai pentru a se pregăti pentru Stuttgart. Românca și-a motivat decizia prin faptul că i-ar fi greu să schimbe suprafața de joc și să facă un zbor lung în doar 3 zile.

Aglomerarea calendarului o dată cu disputarea meciurilor din Fed Cup a fost resimțit și de alte jucătoare din circuit. Spre exemplu, Eugenie Bouchard a plătit un preț scump pentru participarea împotriva României, în barajul Grupei Mondiale. Ea s-a văzut nevoită să se retragă de la Stuttgart, cu toate că inițial anunțase că va participa. Planurile s-au schimbat și pentru Șarapova, care s-a văzut nevoită să-și abandneze coechipierele de Fed Cup chiar înaintea meciului cu Germania.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă