21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialHalep revine în circuit la Toronto. Tablou DIFICIL în turneul Premier 5

Halep revine în circuit la Toronto. Tablou DIFICIL în turneul Premier 5

Simona Halep, 3 WTA, va juca în turneul Premier 5 de la Toronto, cu premii totale în valoare de aproximativ 2,4 milioane dolari. Românca revine în circuitul WTA după câteva săptămâni de vacanță și antrenamente.

Ultimul turneu la care a evoluat Halep, grand slam-ul de la Wimbledon, i-a adus româncei și recordul negativ din acest an , o eliminare încă din prima rundă. Halep anunță însă că va reveni mai puternică pe hard-ul american și că vrea să ajungă cât mai departe. Ea va intra direct în turul al doilea, astfel că doar 5 meciuri o vor despărți de un eventul trofeu. Prima adversară a sa va fi câștigătoarea partidei dintre Jelena Jankovici (Serbia, 23 WTA) și Caroline Garcia (Franţa, 36 WTA), astfel că românca va avea parte de un meci dificil încă de la început.

Singura veste bună pentru Halep la acest turneu este retragerea rusoaicei Maria Șarapova, 2 WTA. Cu toate acestea, Halep va avea în continuare un traseu dificil, iar singura româncă pe care ar putea-o întâlni este Irina Begu, 29 WTA, însă doar în finală.

Cele mai puternice adversare pentru Halep la Toronto: turul 2 – oricare dintre Jankovici/Garcia; turul 3 – Angelique Kerber (14 WTA); sferturi – Carla S. Navarro (10 WTA)/Agnieszka Radwanska (7 WTA); semifinale – Petra Kvitova (4 WTA)/Garbine Muguruza (9 WTA); finală – Serena Williams (1 WTA)/Caroline Wozniacki (5 WTA).

Simona Halep va colabora la turneele din SUA, de pe hard, cu antrenorul Răzvan Sabău, cel care o antrenează pe Patricia Maria Țig, ultima revelație a României în tenis. Românca a obișnuit în ultimul timp să colaboreze cu antrenori doar pentru anumite perioade de timp. Înainea lui Sabău a fost Daniel Dobre, care însă a pregătit-o pe româncă doar pe sezonul de iarbă. Totuși cel mai apropiat tehnician rămâne Darren Cahill, care deși este prezentat doar ca un colaborator, el s-a aflat alături de Halep încă de la începutul acestui an.

Halep rămâne o jucătoare de top și în 2015 doar datorită prestației sale pe hard în prima parte a anului, după care sezoanele de zgură și iarbă au fost ratate complet. Simona Halep are trei motive de partea sa, pentru care ar putea reprezenta o amenințare serioasă la adresa Serenei Williams chiar acasă la aceasta: cele mai multe victorii pe hard în 2015 (24-3 raportul victoriilor); cele mai multe turnee de hard câștigate (Shenzhen, Dubai Premier 5 și Indian Wells Premier Mandatory); cel mai strâns meci al unei jucătoare cu liderul mondial pe hard – semifinale la Miami (2-6, 6-4, 5-7).

După perioada dificilă prin care a trecut, rămâne de văzut dacă românca va reuși să fie la fel de periculoasă pe hard ca în prima parte a lui 2015. În cele din urmă, turneele de la Toronto, Cincinnati, ambele Premier 5, New Haven Premier, US Open, vor stabili ierarhia finală pentru Turneul Campioanelor. Cele mai multe jucătoare vor ști la finalul US Open Series, pe 14 septembrie, dacă vor merge sau nu la Singapore pentru asaltul final din 2015.

Un aspect pozitiv înaintea turneelor americane este faptul că românca este printre jucătoarele din top 10 cu cele mai puține puncte de apărat, astfel că ea va putea cel puțin să-și consolideze locul 3 mondial ocupat. Puncte de apărat pentru Halep: Toronto (-), Cincinnati (190), New Haven (-), US Open (130).

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă