2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialHandbal feminin: Baia Mare nu mai organizează Turneul Final al Cupei României

Handbal feminin: Baia Mare nu mai organizează Turneul Final al Cupei României

Problemele financiare de la echipele de handbal din Baia Mare îi va priva pe suporterii maramureşeni de posibilitatea de a vedea în oraș Turneul Final al Cupei României din acest an. Primăria din Baia Mare a anunţat FRH că nu mai poate organiza turneul final al Cupei la feminin, programat în perioada 19-20 mai.

În aceste condiţii, competiţia, transmisă în direct de Digi Sport, se va disputa pe teren neutru.

CSM Bucureşti, HCM Baia Mare, Dunărea Brăila, HCM Roman, SCM Craiova, HC Zalău, Rapid şi Unirea Slobozia sunt cele opt echipe calificate în sferturile Cupei, dintre care se vor alege participantele la Final Four. Tragerea la sorţi a sferturilor va avea loc miercuri.

Sfertfinalistă în acest sezon în Liga Campionilor, vicecampioana HCM Baia Mare îşi va pierde majoritatea jucătoarelor importante la finalul sezonului.

Paula Ungureanu şi Katarina Jezic au semnat deja cu rivala CSM Bucureşti, Lois Abbingh a semnat cu Issy Paris, Alinson Pineaux va juca tot în Franţa, la Brest, iar Melinda Geiger a cerut şi ea să plece. HCM Baia Mare a câştigat ultimele trei ediţii ale Cupei României, după destrămarea lui Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Ca şi o concluzie, situaţia handbalului băimărean este explozivă, în ciuda faptului că HCM s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Viitorul este mai mult decât incert, în condiţiile în care HCM va fi executat silit de către administraţia locală, iar tot ce s-a întâmplat în ultima vreme în Baia Mare s-a răspândit şi în Europa handbalistică.Credibilitatea a dispărut. În plus, Pineau, Jezic, Abbingh, Do Nascimento, probabil şi câteva jucătoare din echipa naţională vor părăsi Baia Mare.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă