13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialHandbal feminin. CSM București, de neoprit

Handbal feminin. CSM București, de neoprit

CSM Bucureşti a câştigat în premieră Supercupa la handbal feminin, după ce s-a impus cu 23-17 (13-6) în faţa echipei CSM Roman, în partida disputată în Sala Polivalentă. 

Campioana Europei şi-a trecut astfel în palmares şi singurul trofeu care îi lipsea din palmares. Acum, CSMB este deţinătoare a patru titluri, în Liga Campionilor, Liga Naţională, Cupa României şi Supercupa României.

CSM Bucureşti a câştigat la pas primul meci oficial al sezonului, chiar dacă antrenorul Jakob Vestergaard a avut numai patru zile la dispoziţie lotul complet pentru a pregăti disputa cu CSM Roman în Supercupă.

Campioana României şi-a dorit cu orice preţ să-şi treacă în cont şi acest trofeu, dar asistenţa a fost curioasă să vadă la lucru şi cele cinci achiziţii, Ayglon-Saurina, Niombla, Mehmedovic, Ungureanu şi Lobach, înaintea unui sezon la care aşteptările sunt la fel de mari.

Două dintre acestea, Ayglon şi Mehmedovic, s-au regăsit în primul ”7” gândit de Vestergaard pentru acest joc, în timp ce Niombla a fost desemnată cea mai bună handbalistă a meciului, după cele 5 goluri marcate.

Dar toate cele 5 achiziţii au dat satisfacţie la prima partidă oficială şi au dat senzaţia că integrarea decurge foarte bine. Spre exemplu, Paula Ungureanu a avut nevoie doar de 10 minute pentru a convinge la CSM Bucureşti.

Portarul naţionalei a intrat în minutul 50, după un meci bun făcut de Jelena Grubisic, şi a continuat să apere ca la Jocurile Olimpice, adunând patru intervenţii.

CSM Bucureşti a început destul de tare partida, iar Camille Ayglon şi Anastasia Lobach au arătat că sunt două soluţii viabile pentru sistemul de apărare.

În lipsa Aureliei Brădeanu, care a acuzat probleme medicale în ultimele zile, cele două au făcut, pe rând, pereche în axul central cu Linnea Torstensson, probabil cea mai importantă piesă în concepţia de joc a antrenorului danez.

În primele 30 de minute, CSM Roman s-a lovit ca de o ”stâncă” atunci când a încercat să spargă blocul defensiv advers şi a reuşit în puţine rânduri să surprindă.

CSM Bucureşti s-a desprins la 12-4 în minutul 22, dar diferenţa putea fi şi mai mare, în condiţiile în care ”tigroaicele” au mai lovit de trei ori bara până în acel moment şi au ratat alte două situaţii de unu la unu. La pauză, scorul a fost 13-6.

În partea secundă, CSMB a intrat mai relaxată, iar CSM Roman decisă să ofere o replica mai bună deţinătoarei Ligii Campionilor. Cu Tereza Pâslaru într-o zi fastă, dar şi cu o circulaţie foarte bună a mingii în atac, echipa nemţeană a revenit la 13-15 (min. 43).

 Bucureştencele s-au trezit imediat şi au început să strângă din nou rândurile în apărare. Diferenţa a început astfel să crească din nou şi s-a oprit la final la şase goluri: 23-17.

Campioana României a trecut cu bine un prim test, următoarele vor fi în Liga Naţională. Examenele adevărate încep din luna octombrie, când CSM-ul va încerca să se califice în Main Round-ul Ligii Campionilor dintr-o grupă cu Gyor, Rostov şi FC Midtjylland.

CSM Bucureşti – CSM Roman 23-17 (13-6)

 

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă