15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHandbal feminin: HCM Baia Mare a învins FTC Rail Cargo, în Liga...

Handbal feminin: HCM Baia Mare a învins FTC Rail Cargo, în Liga Campionilor

Vicecampioana României, HCM Baia Mare, a învins, vineri, FTC Rail Cargo Budapesta, cu scorul de 32-24, în Grupa principală 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin, informează Agerpres.

Meciul a avut loc în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”, 

HCM a reuşit a treia sa victorie consecutivă în grupa principală, unde intrase fără vreun punct. 

În faţa vicecampioanei Ungariei, debutul meciului a fost echilibrat, oaspetele chiar conducând cu 3-2 (min. 6), 4-3 (7). Trei goluri la rând ale gazdelor au adus-o pe HCM la cârma partidei, cu 6-4 (12). Avantajul echipei băimărene a crescut apoi la patru goluri, 11-7 (19), după alte serie de trei goluri consecutive. Avansul a crescut apoi la cinci goluri, 13-8 (21), dar finalul primei reprize a fost marcat de o revenire a echipei Ferencvaros, care a sancţionat câteva neatenţii ale gazdelor şi s-a apropiat la doar două goluri, 16-14, după trei puncte consecutive. 

”Fradi”, cum este alintată Ferencvaros, a venit la un singur gol de HCM după pauză, 16-15, 17-16, 19-18. HCM Baia Mare a fost mai atentă în apărare, a recuperat câteva mingi şi a punctat excelent pe contraatac, iar Allison Pineau a avut o evoluţie de metronom, marcând cu regularitate, astfel că diferenţa de pe tabela de marcaj a crescut din nou în favoarea echipei antrenate de Aurelian Roşca. A fost mai întâi 22-18 (43), după trei goluri legate ale băimărencelor, apoi s-a ajuns la 27-20 (48), după alte trei reuşite consecutive, ecartul maxim fiind de nouă goluri, 32-23 (58), pentru ca scorul final să fie de 32-24. 

Pineau a fost cea mai bună marcatoare de la HCM, cu 10 goluri. Au mai înscris pentru gazde Gabriela Perianu – 4 goluri, Valentina Ardean-Elisei – 4, Katarina Jezic – 4, Melinda Geiger – 4, Adriana Nechita – 2, Lois Abbingh – 2, Alexandra Do Nascimento – 2. Paula Ungureanu a avut o evoluţie remarcabilă în poartă, parând, între altele, şi două aruncări de la 7 metri. 

Nerea Pena s-a evidenţiat de la Ferencvaros, cu 9 goluri, restul fiind marcate de Luca Szekerczes – 4, Nadine Schatzl – 4, Szandra Szollosi-Zacsik – 3, Zita Szucsanszki – 1, Viktoria Lukacs – 1, Dora Hornyak – 1, Piroska Pappne Szamoransky – 1. 

Au arbitrat grecii Michalis Tzaferopoulos şi Andreas Bethmann, iar delegat EHF a fost croatul Vladimir Sokol. 

În clasament, pe primul loc se află Rostov de Don, cu 12 puncte (6 jocuri), urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 9 p (7 j), Larvik, 6 p (6 j), HCM Baia Mare, 6 p (7 j), Fleury Loiret Handball, 4 p (6 j), Thuringer HC, 1 p (6 j). 

Următorul meci pentru HCM va fi cel cu Fleury Loiret Handball, în Hexagon, pe 14 februarie.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă