15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei handbaliste române, nominalizate în echipa ideală din Liga Campionilor

Trei handbaliste române, nominalizate în echipa ideală din Liga Campionilor

Trei jucătoare române, Cristina Neagu, Oana Manea şi Eliza Buceschi, au fost nominalizate pentru a face parte din echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal feminin în acest sezon. 

Cristina Neagu joacă ca inter stânga pentru Buducnost Podgorica în Muntenegru și este căpitanul naționalei României. 2015 a fost un an de referință pentru jucătoarea de 27 de ani. După ce și-a adjudecat Liga Campionilor cu echipa sa de club, Cristina Neagu a devenit și cea mai bună marcatoare a competiției. La finele anului 2015, Cristina Neagu devenea cea mai bună jucătoare a Mondialului din Danemrca și din nou cea mai bună marcatoare cu echipa României medaliată cu bronz.

Oana Manea este pivotul formației CSM București și al naționalei României. Jucătoarea de 30 de ani se identifică după 16 ani peterecuți la Vâlcea cu marea echipă a Oltchimului. Oana Manea a adunat peste 170 de selecții la echipa națională a României și a fost o perioadă de timp căpitan. Până în 2013, handbalista a participat cu selecționata României la patru Campionate Europene (2004, 2008, 2010, 2012) și două Campionate Mondiale (2009, 2011). În 2013, jucătoarea i-a predat banderola de căpitan Cristinei Neagu.

In sezonul 2015, Manea a fost cea mai în forma marcatoare din Liga Naționala cu o medie de minim 5 reușite pe meci. Pivotul nționalei noastre are în acest moment oferte pentru a parasi campionatul intern și a pleca în Franța sau Spania.

Eliza Buceschi evoluează pentru HC Turinger în Germania și face parte din naționala României. Jucătoarea de 22 de ani a făcut meciul carierei de până acum în meciul România – Danemarca, la ultimul turneu preolimpic. Cu câteva minute înainte de finalul partidei cu danezele, Eliza a ajuns la 11 goluri înscrise din tot atâtea aruncări. Un procentaj incredibil, aproape imposibil de imaginat într-un meci decisiv pentru o calificare la Jocurile Olimpice.

Handbalistele au fost selectate după performanţele avute în acest sezon şi nu doar după numărul de goluri marcate, ci şi după jocul din defensivă, numărul mingilor blocate în apărare, numărul paselor decisive şi contribuţia la joc în momentele importante.

Echipa ideală a sezonului 2015-2016 din Liga Campionilor la handbal feminin se va alege dintre 45 de handbaliste şi 5 antrenori. Fanii au posibilitatea să voteze online pentru cea mai bună jucătoare pe fiecare post, dar şi pentru cele trei premii speciale, cea mai bună apărătoare, cea mai bună tânără jucătoare şi cel mai bun antrenor.

Handbaliste din 17 ţări şi 12 cluburi au fost nominalizate de Federaţia Europeană de Handbal. Procesul de vot a fost deschis, marţi, 5 aprilie, la ora 12:00 şi se va închide pe data de 3 mai, la miezul nopţii, iar echipa ideală din Liga Campionilor va fi anunţată în timpul Final Four-ului de la Budapesta, care se va disputa pe 7 şi 8 Mai.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă