13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialHandbal masculin: s-au stabilit partidele din Semifinalele Ligii Campionilor

Handbal masculin: s-au stabilit partidele din Semifinalele Ligii Campionilor

Cele mai puternice patru grupări în handbalul masculin european se vor înfrunta într-o competiție care înseamnă totul sau nimic. THW Kiel (Germania), Veszprem (Ungaria), PSG (Franţa) şi Kielce (Polonia), echipele calificate pentru turneul Final 4 al Ligii Campionilor la handbal masculin, vor juca în perioada 28-29 mai, la Koln.

Aşteptările sunt foarte mari, iar nerăbdarea a luat sfârșit marţi, la tragerea la sorţi a jocurilor din semifinale. Sorţii au decis ca în prima partidă să se înfrunte PSG şi Kielce, iar în a doua THW Kiel şi Veszprem.

Kielce a mai jucat de două ori la Koln, în 2013 şi 2015, dar nu a trecut niciodată de semifinale. PSG va evolua pentru prima dată în această fază a competiţiei, după ce în ultimii doi ani a fost eliminată de Veszprem în sferturile de finală.

Dintre cele patru echipe, doar THW Kiel a câştigat Liga Campionilor, ultima dată în urmă cu 4 ani, după o finală cu Atletico Madrid. Veszprem este finalista ultimei ediţii a întrecerii, campioana Ungariei fiind învinsă de FC Barcelona în 2015.

Dintre jucătorii care vor fi prezenţi la Koln, doar Nikola Karabatic va reveni din postura de campion en-titre. În sezonul 2014-2015, francezul a apărat culorile echipei FC Barcelona, fiind desemnat şi MVP-ul competiţiei.

Tot marţi, s-au stabilit şi semifinalele turneului Final 4 al Cupei EHF, programat în 14-15 mai, la Nantes: Chambery (Franţa) – Goppingen (Germania) şi Nantes (Franţa) – Granollers (Spania).

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă