6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialHandbalistele românce au terminat pe primul loc grupa la Campionatul Mondial de...

Handbalistele românce au terminat pe primul loc grupa la Campionatul Mondial de Tineret

Naţionala de handbal feminin de tineret a României a terminat azi la egalitate, scor 29-29, cu reprezentativa Germaniei, la Campionatul Mondial de tineret din Rusia, iar elevele antrenorului Ion Crăciun au încheiat pe primul loc în grupa C, având un golaveraj mai bun decât adversarele.

 Cristina Laslo şi Alina Ilie au fost luate om la om încă din debutul meciului, însă Laslo a marcat 8 goluri în prima repriză, dar în acelaşi timp a pus-o în valoare şi pe Lorena Ostase. Titlul pentru jucătoarea reprizei a fost însă la mare bătaie cu Iulia Dumaska. Portarul a avut nu mai puţin de 13 intervenţii şi a contribuit decisiv la diferenţa de la pauză, 18-13.

După o primă repriză în care a fost conectată ca şi cum ar fi disputat un meci pentru medalii, echipa nu a mai avut aceeaşi forţă de luptă, iar lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Pe fondul unei relaxări premature, greşelile s-au înmulţit, iar Germania a fost băgată din nou în joc, cu toată opoziţia portarului Dumanska – a continuat să apare fantastic. Diferenţa a început însă să se reducă după minutul 40: 23-18, min. 41, 23-20, min. 45, 24-24, min. 49. Germania chiar a preluat conducerea în minutul 55: scor 26-25. Locul 1 în grupă a fost salvat însă tot de Dumanska, cu alte două intervenţii admirabile în ultimele minute, informează MEDIAFAX.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă