30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialHCM Baia Mare, învinsă de Ferencvaros, calificată de pe locul 4 în...

HCM Baia Mare, învinsă de Ferencvaros, calificată de pe locul 4 în Liga Campionilor la handbal

HCM Baia Mare a fost învinsă de formația maghiară FTC Rail Cargo Hungaria, cu scorul de 21-18 (14-7), sâmbătă, la Budapesta, în ultima etapă din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, informează Agerpres.

Vicecampioana României avea nevoie de un egal cu Ferencvaros pentru a evita locul 4 și totodată o adversară foarte puternică în sferturi, câștigătoarea celeilalte grupe preliminare (Buducnost Podgorica — campioana en titre — sau Vardar Skopje).
 
HCM câștigase meciul tur cu ”Fradi” (numele de alint al lui Ferencvaros) la o diferență de opt goluri, 32-24, dar a făcut o primă repriză slabă la Budapesta, unguroaicele intrând la pauză cu un avantaj de șapte goluri, 14-7.
 
După ce Ferencvaros a condus cu 15-7, în debutul reprizei secunde, HCM a revenit în joc și a marcat de trei ori la rând, pentru 15-10 (40). Echipa băimăreană s-a apropiat la trei goluri, 20-17 (54), dar apoi Abbingh a ratat șansa de a micșora ecartul la două goluri și gazdele s-au dus la patru goluri, pentru ca meciul să se încheie cu 21-18.
 
Eșecul cu Ferencvaros vine după cinci victorii consecutive reușite de HCM în prima grupă principală.
 
Alexandra Do Nascimento a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Baia Mare, cu 9 goluri. Au mai înscris Allison Pineau — 4, Valentina Ardean-Elisei 3, Patricia Vizitiu 1, Gabriela Perianu 1.
 
Pentru Ferencvaros au înscris Nerea Pena Abaurrea 7 goluri, Szandra Szollosi-Zacsik 5, Luca Szekerczes 4, Zita Szucsanszki 2, Nadina Schatzl 1, Monika Kovacsicz 1, Piroska Pappne Szamoransky 1.
 
Au arbitrat danezele Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen, iar delegat EHF a fost Edeltraut Berthold (Austria).
 
Înaintea partidelor de duminică, Thuringer HC — Rostov pe Don și Fleury Loiret Handball — Larvik, în clasament, pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 17 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 12 p, Larvik, 10 p, HCM Baia Mare, 10 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.
Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă