12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialHCM Baia Mare are antrenor de Liga Campionilor. Buceschi, demis

HCM Baia Mare are antrenor de Liga Campionilor. Buceschi, demis

Campioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, și-a schimbat antrenorul, Costică Buceschi fiind înlocuit cu slovenul Tone Tiselj, de două ori câștigător al Ligii Campionilor. Noul tehnician a semnat un contract pe 2 ani și jumătate.

După ce a pregătit până de curând echipa RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Tiselj va continua la Baia Mare, în returul campionatului intern. Obiectivele tehnicianului de 53 de ani sunt foarte ridicate: câștigarea campionatului, din nou, dar și parcursul până în semifinalele Ligii Campionilor. Tone Tiselj a fost semnat pentru o perioadă de 2 ani și jumătate, respectiv până în luna iunie 2017, cu HCM, potrivit site-ului oficial al grupării.

Dublu campion al Europei, slovenul a mai antrenat în carieră echipe de top, precum Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding sau Buducnost Podgorica, acolo unde joacă Cristina Neagu, golgheterul României la CE handbal. A fost de asemenea și selecționer al naționalei Sloveniei, atât la echipa masculină, cât și la cea feminină. Lector IHF, din 2005 este și posesor al certificatului EHF Master Coach, obținut în urma unor cursuri de specializare la cel mai înalt nivel.

Tehnicianul a fost de șase ori câștigător al eventului în Slovenia și campion și câștigător al cupei în Muntenegru cu Buducnost. Cea mai mare performanță din cariera sa de antrenor este câștigarea Ligii Campionilor cu Krim Ljubljana, în 2001 și 2003 (din echipă a făcut parte și Luminița Huțupan Dinu), precum și câștigarea Supercupei Europei din 2003.

Buceschi și-ar putea găsi un loc în continuare în handbalul băimărean. Primarul Cătălin Cherecheș i-a propus să preia funcția de director al centrului de excelență în handbal destinat juniorilor, centru pe care dorește să îl înființeze în Baia Mare. 

HCM Baia Mare este lider, la finalul turului, cu 36 puncte, urmată în clasament de SCM Craiova și CSM București, 32. În Liga Campionilor, HCM este calificată în grupele principale, unde va disputa meciurile: IK Savehof (în deplasare, între 20 ianuarie – 1 februarie), Gyor ETO (pe teren propriu, 6-8 februarie), Viborg HK (în deplasare, 13-15 februarie), IK Savehof (pe teren propriu, 27 februarie – 1 martie), Gyor ETO (în deplasare, 6-8 martie) şi Viborg HK (pe teren propriu, 13-15 martie).

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă