12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialHCM începe campania pentru titlu cu scandal

HCM începe campania pentru titlu cu scandal

Programul turneului final al Ligii Naţionale a nemulţumit campionii, oficialii considerând că se încearcă forţarea câştigării titlului de către Ştiinţa Bacău.

„Interesul poartă fesul”, spune o vorbă, iar situaţia ciudată în care s-au programat cele şase meciuri ale Turneului Final 3 din cadrul Ligii Naţionale pare să dea dreptate cârcotaşilor. Deşi iniţial programarea meciurilor urma să se facă după o tragere la sorţi, FRH a trecut peste acest aspect şi a abramburit întreaga programare, la fel cum a făcut şi cu întreg sezonul. Astfel, HCM s-a trezit cu numărul 2, din motive „europene” şi cu programul meciurilor acasă-deplasare spabilit dinainte, doar adversarul fiind decis printr-o tregere la sorţi. Aşa s-a ajuns ca Ştiinţa Bacău, echipă sprijinită făţiş de FRH, să joace meciul decisiv pentru titlu pe propriul teren, deşi formaţia băcăuană a terminat abia a treia în clasament şi nu ar fi trebuit să fie avantajată. Mai mult, prin programul decis de conducerea FRH, constănţenii merg la Turda chiar înainte de semifinalele Cupei EHF, deşi în condiţiile în care s-ar fi ţinut cont cu adevărat de aspectul european, marinarii ar fi fost puşi să joace acasă, pentru a evita deplasarea lungă înainte de un turneu aşa important. „Ne-am calificat în Final 4 reprezentând România şi ei ne-au pus să mergem la Turda, ca să avem de unde ne întoarce, înainte de a pleca în Germania. Era normal să fim introduşi în urnă şi să se facă o tragere la sorţi, nu să fim trataţi aşa, mai ales că între noi şi cele două adversare au fost diferenţe uriaşe de puncte în clasament”, a ieşit la atac directorul Nurhan Ali, vizibil nemulţumit de ­situaţie.

Diseară, la Sala Sporturilor vine Ştiinţa Bacău, echipă care a pierdut ultimele cinci trofee în faţa constănţenilor, dar care, paradoxal, intră favorită în turneul final, mai ales că programul Constanţei este extrem de dificil.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă