10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHCM îşi propune tripla internă şi în 2014-2015

HCM îşi propune tripla internă şi în 2014-2015

Campioana României a adus inclusiv un jucător de la Flensburg pentru a acoperi golurile lăsate de plecări, dar se confruntă cu mari probleme financiare.

Constanţa va ţine steagul sus la handbal masculin şi în sezonul care debutează la finalul lunii viitoare. Asta este o certitudine într-un peisaj sportiv greu încercat de criza financiară, una de care nici HCM Constanţa nu a scăpat. Incapacitatea legiuitorilor de a facilita accesul sponsorilor către sport, face ravagii, dar cel puţin pentru acest an nimeni de la Constanţa nu îşi face griji în privinţa deznodământului.

“Vom lua tot şi anul acesta, chiar şi cu problemele pe care le avem. Nu vom fi însă o forţă continentală nici în acest an, între bugetul intern de 800.000 de euro şi cel european, de trei milioane, fiind o diferenţă pe care noi nu avem cum s-o depăşim. Asta nu ne va schimba însă optica legată de Europa”, declară Nurhan Ali, managerul grupării.

De fapt, tocmai lipsa de implicare a sponsorilor văduveşte Constanţa de o echipă care să se ia la trântă cu granzii Europei, nu doar la handbal, ci şi la alte sporturi, legislaţia aiuritoare izgonind practic orice binevoitor de lângă echipe. În ciuda acestui aspect, HCM a adus cinci jucători noi pentru a-i înlocui pe cei patru care au plecat către alte zări, iar, pe hârtie, în afara pierderii lui Csepreghi, totul pare un upgrade, cu Mladen Rakcevic, Nikola Kadzo, Bogdan Baican, Xavier Humet şi Goran Bogunovic, ultimul venit chiar de la campioana continentului, Flensburg. „Am adus cinci jucători buni, ca să înlocuim patru jucători buni.

Rackcevic nu mai are nevoie de prezentări, Humet este o revenire, Kadzo şi Bogunovic pot contribui imediat, iar Baican este un pariu personal, un jucător care poate deveni noul Timuszin Szucs pentru HCM“, a declarat managerul Nurhan Ali. Acesta le-a mulţumit jucătorilor plecaţi de la Constanţa, precizând că regretă doar despărţirea de Criciotoiu, „care mai putea să crească înainte de un asemenea salt“, şi le-a lăsat „uşa deschisă“ atât lui Csepreghi, cât şi lui Criciotoiu, Constanţa fiind „a doua casă pentru amândoi“.

Toţi nou veniţii au apreciat oportunitatea pe care o au prin prezenţa în lotul multiplei campioane a României, atât Kodzo cât şi Bogunovic considerând că şi-au redeschis şi drumul către echipa naţională prin venirea la Constanţa. Nici Zvonko Sundovski nu s-a arătat pesimist în privinţa competiţiilor interne chiar dacă “majoritatea adversarelor s-au întărit serios şi toate vor să ne bată”, HCM fiind, şi anul acesta favorita 1 la titlu şi cupă.

”Vom face tot posibilul pentru a ne califica”

În aceste condiţii, cu multe nume noi în lot şi obiective multiple pe plan intern, Constanţa nu va face o tragedie dacă nu va intra în grupele Ligii Campionilor, mai ales că prima competiţie continentală pare o pălărie prea mare pentru majoritatea echipelor intrate în turul preliminar. „Nouă, anul trecut ne-a părut rău doar sportiv, lucru care s-ar putea întâmpla şi în acest an. Financiar şi uman, am fost mai fericiţi în Cupa EHF, iar suporterii noştri au văzut, pe viu, echipe de Liga Campionilor. Această echipă este a Constanţei şi a constănţenilor, nu a buzoienilor sau bucureştenilor, şi îmi doresc să jucăm în Ligă atunci când vom avea o sală modernă aici. Asta este, însă, doar o părere personală şi vă spun cu mâna pe inimă că vom face tot posibilul pentru a ne califica în Ligă“, a declarat Nurhan Ali.

Ruşine Ploieştiului

Ca într-un film prost, HCM Constanţa s-a trezit într-o postură ingrată atunci când a fost nevoită să aleagă arena pe care va juca în cazul în care se califică în Ligă. După ce EHF a refuzat Constanţa, oficialii au dorit să aleagă Ploieştiul ca destinaţie, dar au primit un refuz categoric, deşi totul era contra cost. „Pur şi simplu ne-au spus nu, deşi închiriam sala pe bani, nu pe strângeri de mână. Pentru noi era cel mai bine să jucăm la Ploieşti datorită autostrăzii, care făcea drumul mult mai plăcut, dar iată că numai în România se poate să nu ne ajutăm între noi“, a declarat Marius Puşcaşi, vicepreşedintele grupării campioane.

Nu organizăm baraj

Războiul rece pe care HCM îl are cu FRH nu este singular. Din cauza refuzului constant al EHF de a lăsa Constanţa să evolueze acasă în Ligă, oficialii clubului au răspuns cu aceeaşi monedă când au fost solicitaţi să găzduiască turneul de baraj după ce Beşiktaş a declinat oferta. „Ne-am răzbunat puţin pentru şicanele pe care ni le fac dânşii, pentru că Beşiktaş a refuzat să organizeze turneul de baraj şi urmam noi pe listă, dar am spus pas. Dacă şi belgienii şi norvegienii refuză (fapt probabil – n. red.), jucăm pe teren neutru“, a spus Nurhan Ali, care a precizat însă că situaţia financiară actuală a clubului nu permitea oricum organizarea unui astfel de turneu. 

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...
Ultima oră
Pe aceeași temă