17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialHeikell, suspendat opt luni de Comisia de Disciplină a FR Rugby

Heikell, suspendat opt luni de Comisia de Disciplină a FR Rugby

Antrenorul echipei RCM UV Timișoara, Grainger Heikell, a fost suspendat, ieri, pentru opt luni de Comisia de Disciplină  şi Fair- Play a  Federaţiei Române de Rugby.

Heikell a fost sancționat pentru faptul că a adus ''prejudicii imaginii FRR și jocului de rugby din România prin unele declarații în spațiul public/mass-media românești'', anunţă Federaţia Română de Rugby.

Tehnicianul neozeelandez a acuzat de corupție forul național, după ce RCM UV Timișoara nu a putut folosi șase jucători în semifinala SuperLigii CEC Bank cu RCJ Farul Constanța, pierdută cu 0-9, potrivit Agerpres.

''(…) Chiar dacă domnul Heinkell nu a indicat în mod direct un oficial al FRR, indicarea întregului fenomen rugbystic românesc ca fiind afectat de corupție este în măsura să aducă atingere tuturor oficialilor și în special celor implicați în mod direct în evenimentele de la semifinala Superligii. Comisia a remarcat și faptul că Heikell nu a avut o atitudine fair-play în timpul audierilor, nemenționând despre existența notificării sale trimise către IRB'', potrivit unui comunicat al FRR.

Totodată, clubul RCM UV Timișoara a fost sancționat cu avertisment de Comisia de Disciplină din cauza faptului că nu le-a permis jucătorilor Alexandru Țăruș, Valentin Calafeteanu, Valentin Popârlan, Dorin Lazăr, Paula Kinikinilau, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Randall Morrison și Mădălin Lemnaru să onoreze convocarea la selecționata reprezentativa Bucharest Wolves.

Comisia a constatat că RCM UV Timișoara, conform prevederilor FRR și IRB, nu avea obligația să elibereze jucători la data cerută de convocatorul FRR pentru selecționata reprezentativă secundă a României — Bucharest Wolves. ''Pe de altă parte, luând în considerare declarațiile tuturor jucătorilor, precum și pe cele ale domnului Dan Dinu, potrivit cărora toți jucătorii au dorit să joace pentru echipa Bucharest Wolves, iar decizia de neparticipare a fost exclusiv a clubului, comisia constată că clubul RCM UV Timișoara nu a luat în considerare aspirațiile jucătorilor de a juca la un nivel cât mai ridicat și de a-și reprezenta țara, împiedicându-i pe aceștia să beneficieze de cele mai puternice jocuri din aceasta perioada (…). De asemenea, Comisia a considerat că refuzul clubului încalcă spiritul IRB Regulation 9, deoarece unul din scopurile fundamentale ale acestei norme îl reprezintă bunăstarea jucătorului'', se mai arată în comunicat.

Totodată, Comisia de Disciplină a luat în discuție și cazul eliminării definitive a jucătorului Florin Vlaicu în cadrul meciului din preliminariile Challenge Cup, Calvisano — Bucharest Wolves, din 27 septembrie, pentru placaj cu brațul întins (sancțiunile din aceste competiții fiind judecate de Comisia de Disciplină din fiecare țară). Florin Vlaicu și-a recunoscut vina și și-a exprimat părerea de rău, arătând că nu a avut intenția să comită acest antijoc, iar comisia a considerat că la sancțiunea minimă de trei etape de suspendare se aplică circumstanțe atenuante, astfel că sancțiunea finală a fost o suspendare de două etape și amendă de 1.000 lei.

 

Cele mai citite

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă