9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIlie Năstase: Turneul BRD Țiriac Trophy a fost cedat pentru doi ani...

Ilie Năstase: Turneul BRD Țiriac Trophy a fost cedat pentru doi ani la Marbella. Care este explicația

Ilie Năstase a anunţat, sâmbătă, că  turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, ținut în ultimii 20 de ani la București, a fost cedat de Ion Ţiriac pentru doi ani, la Marbella, în Spania. Principalul motiv ar fi că terenul central de la Arenele BNR a fost închis din cauza absenţei avizului ISU, transmite Agerpres

‘E prea târziu acum să se mai discute ceva, înţeleg că domnul Ţiriac a dat turneul pe doi ani la Marbella. Eu chiar îi mulţumesc domnului Isărescu (n.r. – guvernatorul BNR) pentru că ne-a lăsat 20 de ani cu turneul aici, că putea să ne lase mai puţin. Nu o să pierd nici eu, nici domnul Țiriac, nici Pavel pentru că nu mai e turneul la Bucureşti… o să piardă copilaşii ăia pe care îi vedem la turneu. Nu o să piardă nici domnul Isărescu, copiii pierd. Dacă dânsului îi plac copiii, poate se va răzgândi, dar nu cred că îi plac. Spunea cineva că turneul Năstase Ţiriac a murit prea devreme, a murit la 20 de ani. Şi aşa e’, a spus fostul tenisman. 

Năstase susţine că Banca Naţională a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, nu doreşte să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU. ‘Eu nu am fost prezent când s-a discutat, eram plecat la Berlin. Oricum, nu i-a primit domnul Isărescu, ci domnul Georgescu de la BNR. Din păcate s-a vorbit prea puţin despre treaba asta cu arena centrală. Presa ar trebui să îl dărâme (n.r. – pe Mugur Isărescu), pentru că pe noi când greşim ne dărâmaţi. Nu ştiu de unde vine terenul de la Arenele BNR, dar nu cred că l-a primit cadou de la mama lui de la Drăgăşani… şase hectare în mijlocul Bucureştiului. Cred că acest teren, această bază, e a românilor. Banca Naţională este a românilor, a României. Ideal ar fi ca terenul să-l dea la MTS, să-l dea cuiva, oricui, dar să-l dea’, a afirmat Ilie Năstase. 

Acesta a adăugat că nici nu ştie cui să se adreseze pentru ca baza sportivă să fie modernizată. ‘Nici eu şi nici Ţiriac nu ştim cui să ne adresăm, pe cine să întrebăm. Nu ştim cine conduce ţara asta. Dacă ştiţi, spuneţi-mi şi mă duc la el. Eu aveam coşmaruri cu Ceauşescu înainte, dar la Ceauşescu dacă ne duceam acum rezolva problema. Şi el a rezolvat-o o dată, în două săptămâni a făcut o arenă. Ceauşescu a făcut în două săptămâni tribuna, a ridicat-o cu zece metri. Şi au venit vreo 5.000 de soldaţi s-o testeze dacă nu cade. Nu a căzut şi nu o să cadă nici acum. Dar noi acum la cine să ne ducem? Că nu avem conducători, nu ne mai conduce nimeni. Înainte, spuneam că nu ne lasă nebunul ăla de Ceauşescu, dar acum nu ne lăsăm noi pe noi. Ne împiedică cineva să se joace turneul? Nu. Noi ne facem rău singuri’, a explicat el. 

În acest context, Ilie Năstase, care este în prezent senator, a declarat că regretă acum că a votat în Parlament prelungirea mandatului guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Fostul tenisman a mai spus și că Arenele BNR reprezintă ‘o jucărie’ pentru conducerea BNR. 

Prezent la eveniment, fostul tenisman Andrei Pavel regretă şi el că BRD Năstase Ţiriac Trophy nu se va mai organiza la Bucureşti de anul viitor. ‘Ce se întâmplă acum e ceva care trebuie să ne trezească pe toţi. Nu îţi dai seama ce ai pierdut până nu îl mai ai. Era ceva normal să fie un turneu la Bucureşti. Eu am lipsit o singură dată când eram accidentat. Toţi ştim cât e de important, toţi băieţii, Hănescu, Mergea, Tecău, Copil, Ungur, Voinea, Pescariu, Cosac, Trifu… Mă bucur că eu am reuşit să câştig acest turneu la dublu cu Trifu. Când te gândeşti că la anul nu va mai fi turneul aici… e păcat. Pur şi simplu nu îmi vine să cred. Doamne-ajută să găsim o soluţie să reuşim să-l aducem înapoi. Şi să fie tot cu numele Năstase-Ţiriac’, a spus fostul jucător. 

Ion Ţiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy care se încheie la 24 aprilie, a anunţat că ediţia din 2016 va fi ultima din cauza faptului că nu s-a investit nimic în Arenele BNR. Anul acesta Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de funcţionare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare. 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă