17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialIlie Năstase a fost suspendat temporar de la Fed Cup

Ilie Năstase a fost suspendat temporar de la Fed Cup

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, duminică, pe contul oficial de Twitter, că fostul tenisman Ilie Năstase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie. Astfel, el nu va mai avea acces la competițiile ITF, arată News.ro.

"Comisia ITF a decis suspendarea provizorie a lui Ilie Năstase, conform regulamentelor ITF, pentru încălcarea regulilor la întâlnirea de Fed Cup de la Constanţa. Conform suspendării provizorii, Năstase nu poate participa la Fed Cup în nicio calitate, cu efect imediat, şi nu va avea acces şi nu va primi acreditare la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup. Ancheta comisiei continuă. Pe durata anchetei nu se vor mai face alte comentarii", se arată în comunicatul ITF.

 

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea lui Ilie Năstase, astfel că el nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică, împotriva jucătoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

Măsura a fost luată după Ilie Năstase ce a făcut o serie de afirmații la adresa copilului nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams, care a anunțat la începutul săptămânii că va deveni mamă, dar și a cuvintelor jignitoare adresate jucătoarei Johanna Konta, la Constanța.

Ilie Năstase a fost dat afară de la meciul al doilea din barajul pentru Grupa Mondială 2 din Fed Cup, dintre România și Marea Britanie, din cauza modului „inadecvat” de comportare, după ce anterior primise două avertismente oficiale.

Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă