13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialIlie Năstase, o nouă replică la adresa Serenei Williams și a copilului...

Ilie Năstase, o nouă replică la adresa Serenei Williams și a copilului său: Dacă spuneam că o să iasă un negru urât, ăla era rasism

Ilie Năstase continuă să susțină că el n-a făcut nicio remarcă jignitoare la adresa Serenei Williams, întrucât afirmaţia folosită de el, "ciocolată cu lapte", în legătură cu viitorul copil al Serenei nu poate fi considerată rasistă, informează marți News.ro.

„Dacă spuneam că o să iasă un negru urât, ăla era rasism", a spus Ilie Năstase.

Pe de altă parte, fostul campion de tenis rememorează un incident consemnat în anul 1997, în care a fost victimă jucătoarea româncă Irina Spîrlea.

„Aduceţi-i aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat", sugerează Ilie Năstase.

În anul 1997, la semifinala de US Open dintre Irina Spîrlea și Venus Williams, tatăl surorilor Williams spusese că Irina Spîrlea ar fi «un curcan mare și alb».


 Citește și: Ilie Năstase și România care ar trebui să dispară |EDITORIAL 

Scandalul declanșat de Ilie Năstase la confruntarea de Fed Cup dintre România și Marea Britanie nu este doar o ieșire nervoasă a unei personalități capricioase, și nu este, în ultimă instanță, nici măcar despre rasism. Comportamentul continuu agresiv al fostului mare campion de tenis vine, de fapt, dintr-o Românie pe care am dori-o dispărută, sau cel puțin consistent diminuată, aceea a unor personalități publice agresive și vulgare, a liderilor impostori, a unor oameni priviți ca modele, deși trăiesc cu credința că o victorie le poate justifica orice mitocănie sau încălcare a legii.


Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, este anchetat de Federația Internațională de Tenis (ITF) și i s-a retras acreditarea la eveniment, după ce a făcut o serie de afirmații la adresa copilului nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams, care a anunțat la începutul săptămânii că va deveni mamă. Totodată, sâmbătă, el a adresat cuvinte jignitoare jucătoarei Johanna Konta, la Constanța.


Vineri, în cadrul unei conferințe de presă la care Simona Halep răspundea unor întrebări referitoare la vestea privind sarcina Serenei Williams, lie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

În acest context, un purtător de cuvânt al ITF a declarat, pentru BBC: „ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare”.

Jucătoarea de tenis Serena Williams a răspuns comentariilor rasiste ale lui Ilie Năstase pe care fostul mare sportiv le făcuse la adresa ei și a viitorului ei copil.

„Ma dezamăgește să aflu ca trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea și a copilului meu nenăscut și comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o data și o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuși mai are mult de parcurs. Da, am depășit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri să pun iubire, lumină și atitudine pozitivă în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine și să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulțumesc cu respect ITF pentru atenția pe care o acorda tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total", a scris, luni, Serena Williams, pe contul ei de Instagram, informează BBC.

Cele mai citite

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă