17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialImnul Ținutului Secuiesc creează probleme și în sport

Imnul Ținutului Secuiesc creează probleme și în sport

Incidente între suporterii rapidişti au avut loc, sâmbătă, în timpul meciului de baschet feminin dintre echipele Rapid şi Sepsi Sf. Gheorghe, contând pentru Liga Naţională,potrivit  purtătoruluide cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

„În timpul partidei a izbucnit un incident între două facţiuni ale galeriei rapidiste. Jandarmii au intervenit la timp, au înăbuşit conflictul şi au scos în afara sălii aproximativ 40 de suporteri pentru a fi legitimaţi şi identificaţi în urma vizionării probelor video“, a spus Enache

La meci asistau aproximativ 300 de suporteri, iar după incidente o mare parte a ga-leriei rapidiste a părăsit sala, rămânând 70 de persoane. Fanii au avut pentru foarte scurt timp afişat un banner cu mesajul: “Ţinutul secuiesc nu este România“. De asemenea, suporterii rapidişti au avut câteva scandări jignitoare la adresa formaţiei oaspete. Suporterii în cauză sunt aceiaşi care sunt prezenţi de obicei la meciurile echipei de fotbal Rapid.

Vineri, Federaţia Română de Baschet a anunţat, după stu-dierea rapoartelor observatorului şi arbitrilor meciului feminin dintre Sepsi şi “U“ Cluj, în urma căruia antrenorul Dragan Petricevici a reclamat injurii ale fanilor locali pentru că echipa nu a respectat un imn al galeriei, că regulamentele FRB nu au fost încălcate.

Antrenorul bosniac al Universităţii Cluj, Dragan Petricevici, a declarat după me-ciul disputat, marţi, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, că el şi echipa au fost înjuraţi tot timpul, pentru că după intonarea imnului României şi-a trimis jucătoarele la încălzire, în timp ce formaţia gazdă cânta împreună cu galeria proprie “imnul Ţinutului Secuiesc“.

FR Baschet a prezentat, vineri, într-un comunicat, pasajul din Regulamentul general de organizare a competiţiilor de baschet (RGOC), privind începerea jocului şi procedura derulării ceremoniei de prezentare a echipelor.

Conform acestuia, după intonarea obligatorie a imnului naţional al României, arbi-trii dictează încă trei minute rezervate încălzirii ambelor echipe, perioadă de timp care, potrivit comunicatului FRB, a fost respectată la meciul de la Sfântu Gheorghe.  

Cele mai citite

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă