20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialÎncepe Cupa României la rugby

Începe Cupa României la rugby

CSM Olimpia Bucureşti şi CS Năvodari, dar şi Farul Constanţa şi RCM Galaţi deschid balul Cupei României la rugby, în noul format al competiţiei. Cele două partide contează pentru Grupa Dobrogea.

La competiţie participă echipele din SuperLiga CEC Bank şi Divizia Naţională Seniori, împărţite în patru grupe geografice- Dobrogea, Moldova, Muntenia şi Transilvania, scrie site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Echipele participante vor disputa partide fiecare cu fiecare, tur-retur, primele două clasate din fiecare grupă urmând să acceadă în faza sferturilor de finală care se va disputa în manşă unică, pe teren neutru.

Prima etapă din faza grupelor programează câteva dispute interesante. Cupa Romaniei din acest an debuztează cu meciul dintre CSM Olimpia Bucureşti şi CS Năvodari, programată pe stadionul Olimpia, din Bucureşti.

Fără jucătorii Vali Ivan, Niculae Barbu, Andrei Filip, Marian Ispir sau Marius Antonescu convocaţi la echipa naţională de rugby 7, CSM Olimpia va căuta să se impună şi în Cupa României, după ce în SuperLigă şi-a anunţtat pretenţiile la calificarea în semifinale.

CS Năvodari poate fi însă un adversar incomod pentru că în acest sezon al Diviziei Naţionale Seniori echipa de la malul mării poate fi socotită una dintre surprizele plăcute  după ce a adunat în doar şapte meciuri aproape tot atâtea victorii cât în întreg sezonul trecut.

În aceeaşi grupă, Farul Constanţa va primi replica celor de la RCM Galaţi. Marinarii sunt pe locul al treilea în primul eşalon valoric în timp ce adversarii lor sunt lanterna roşie din Divizia Naţională Seniori, cu o singură victorie.

 Mâine debutează Grupa Transilvania în care pe stadionul Lascăr Ghinet, Ştiinţa Baia Mare va primi vizita celor de la Ştiinţa Petroşani , două echipe aflate în esaloane valorice diferite.

Ultima partidă a zilei va fi cea din Grupa Muntenia în care Dinamo Bucureşti va primi vizita celor de la RC Bârlad, o dispută în care cu siguranţă alb-roşii nu vor avea viaţă uşoară în faţa unei echipe aflate pe locul secund în al doilea eşalon valoric şi care doreşte să demonstreze poate face saltul spre primul eşalon valoric.

Duminică este programată disputa dintre Poli Agro Iaşi şi CSM Bucovina Suceava contând pentru Grupa Moldova. Sunt două echipe care se conosc bine, prima fiind lidera Diviziei Nationale Seniori, cealaltă ocupanta poziţiei a cincea, cele două grupări având deja o partidă directă în campionat care a revenit iesenilor cu rezultatul de 29-9.

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă