13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialIndian Wells. Simona Halep va juca din nou cu Serena Williams

Indian Wells. Simona Halep va juca din nou cu Serena Williams

Jucătoarea americană Serena Williams, liderul circuitului profesionist de tenis feminin, s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari. Astfel, joi o va avea ca adversară pe Simona Halep, deţinătoarea titlului, ocupanta locului 5 în ierarhia mondială, informează Agerpres.

Miercuri, în optimile de finală ale competiţiei, cea mai mică dintre surorile Williams a dispus în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, de Katerina Bondarenko (locul 70 WTA), în timp ce Halep a profitat de abandonul adversarei sale, cehoaica Barbora Strycova, la scorul de 6-3, 6-1 în favoarea reprezentantei ţării noastre. 

Serena Williams şi Simona Halep ar fi trebuit să se întâlnească şi anul trecut la Indian Wells, în semifinale, însă americanca nu a mai putut-o înfrunta pe româncă din cauza unei probleme la genunchi. 

Referindu-se la următoarea confruntare împotriva româncei, campioana americană a declarat: “Îmi place jocul ei, este o luptătoare. M-a bătut deja o dată foarte tare, aşa că trebuie să fiu pregătită”. 

Serena Williams conduce cu 6 victorii la 1 în confruntările cu Simona Halep, însă se vede că nu a uitat “lecţia” pe care românca i-a dat-o la Turneul Campionatelor din 2014, când jucătoarea română s-a impus fără drept de apel, cu 6-0, 6-2. 

În celelalte confruntări din sferturile de finală de la Indian Wells, poloneza Agenieszka Radwanska o va avea ca adversară pe cehoaica Petra Kvitova, belarusa Victoria Azarenka o va înfrunta pe slovaca Magdalena Rybarikova, care a profitat de abandonul italiencei Roberta Vinci, în timp ce rusoaica Daria Kasatkina va întâlni o altă reprezentantă a Cehiei, Karolina Pliskova. 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă