20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIndian Wells: Traseul Simonei până la dueluri cu Williams și Șarapova

Indian Wells: Traseul Simonei până la dueluri cu Williams și Șarapova

Indian Wells 2015. Simona Halep va juca în primul tur, la Indian Wells, împotriva unei rusoaice de 21 de ani. Românca este favorită până în semifinale, unde s-ar putea reîntâlni cu liderul mondial Serena Williams.

Simona Halep, 3 WTA și cap de serie numărul 3, va avea parte de adversare accesibile în primele două meciuri, astfel că ea ar putea beneficia de un răgaz pentru a-și regla loviturile și pentru a ajunge la potențial maxim până la primele dueluri puternice. Românca a avut cale liberă în primul tur, datorită statutul său de favorită. Prima adversară va fi Daria Gavrilova, locul 106 mondial, în vârstă de 21 de ani, venită din calificări. Chiar dacă la prima vedere nu prezintă un mare pericol, rusoaica are un record impresionat în rezultatele din acest an 19-5 (victorii – înfrângeri). Simona are un bilanț de 15-2.

Citește și Indian Wells 2015. Serena Williams – Monica Niculescu, meciul carierei pentru româncă

Dacă va trece de Gavrilova, în turul al treilea, Halep va juca cel mai probabil împotriva americancei Varvara Lepchenko, locul 31 WTA și cap de serie 26, în vârstă de 28. De origine din Uzbekistan, Lepchenko a mai jucat o dată cu Simona, la Australian Open 2014, atunci când românca se impunea cu 4-6, 6-0, 6-1.

Lucrurile ar putea deveni mai complicate pentru Halep începând din optimi, acolo unde au șanse mari să ajungă Garbine Muguruza (cap de serie 19) sau Karolina Pliskova (14). Ambele jucătoare i-au fost adversare în acest an. Mai întâi, Halep a jucat împotriva Muguruzei, în meciul de Fed Cup câștigat de România, scor 3-2, cu Spania. La Galați, românca pierdea în fața jucătoarei iberice. Pliskova, numărul 15 mondial, în vârstă de 22 de ani, este una dintre cele mai în formă jucătoare ale Cehiei, o țară cu bogată tradiție în tenis. Pe cehoaică, Simona a învins-o chiar în ultima partidă disputată, în finala turneului de la Dubai.

Citește și Indian Wells: Victor Hănescu s-a calificat pe tabloul principal. Ce adversar va avea

Sferturile ar putea să i-o aducă în cale pe Agnieszka Radwanska, a 7-a favorită și numărul 8 mondial. Poloneza conduce în întâlnirile directe cu Halep cu scorul de 4-3, ultimul lor meci fiind cel de la Turneul Campioanelor 2014, de la Singapore, când românca se impunea, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-2. Alte jucătoare pe care Simona le-ar putea întâlni în sferturi sunt iberica Suarez Navarro (cap de serie 12) sau Zahlavova Strycova (17).

Cele mai așteptate meciuri ale turneului sunt semifinalele și finala, în care, dacă Simona va ajunge, are șanse mari să se dueleze mai întâi cu Serena Williams (1), iar apoi cu Maria Șarapova (2). Ambele sunt sperietori pentru româncă, având în vedere că dacă în fața liderului mondial a reușit și o victorie de senzație (Turneul Campioanelor 2014), printre cele patru înfrângeri, pe Șarapova nu a învins-o niciodată.

Serena Williams începe turneul tot împotriva unei românce, urmând să joace în turul al doilea cu Monica Niculescu (68 WTA). Programul meciurilor va fi actualizat în fiecare seară de organizatori.

Turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, care are loc între 11-22 martie, este cel mai puternic după turneele de Grand Slam, campioana urmând să primească 1000 puncte WTA și un cec de 900.400 dolari. Halep are de apărat 390 puncte, câștigate anul trecut, când a atins semifinalele.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă