10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnfrângeri pentru tricolore, la CE Baschet din România și Ungaria

Înfrângeri pentru tricolore, la CE Baschet din România și Ungaria

Naţionala de baschet feminin a României a suferit trei înfrângeri consecutive la Campionatul European, organizat în România și Ungaria. Tricolorele au cedat ultima dată în fața Franței.

România a fost învinsă duminică, în grupa A, de la Timişoara, a CE, de vicecampioana olimpică şi europeană Franţa, cu scorul de 67-76 (40-37), aceasta fiind a treia înfrângere consecutivă pentru tricolore în competiţia găzduită, în premieră, de România şi Ungaria, potrivit Mediafax.

Marcatoare:

România – Pop 14 puncte, Stoenescu 14, Paşcalău 11, Irimia 10, Mărginean 9, Pavel 7, Părău 2;

Ungaria – Salagnac 17 puncte, Gruda 16, Miyem 14, Yacoubou 8, Dumerc 7, Tchatchhouang 5, Michel 3, Căta-Chiţiga 2, Skrela 2, Ciak 2.

Tot duminică, în grupa A, Muntenegru – Ucraina, scor 84-71.

În primele două partide din grupa A, România a cedat în faţa Muntenegrului, cu 61-79 şi în faţa Ucrainei, cu 71-78.

Rezultatele din celelalte grupe ale competiţiei, care este găzduită în premieră de România şi Ungaria, sunt următoarele:

Grupa B (la Oradea): Italia – Polonia 66-55, Grecia – Turcia 50-61;

Grupa C (Szombathely): Marea Britanie-Serbia 54-76, Rusia-Letonia 62-68;

Grupa D (Sopron): Suedia-Lituania 68-70, Ungaria-Spania 46-69.

Luni, în ultima zi din faza grupelor, la Timişoara şi Oradea sunt programate meciurile Franţa – Muntenegru şi Cehia – România (Timişoara) şi Belarus – Grecia şi Turcia – Italia (Oradea).

Primele trei clasate se vor califica în faza grupelor principale, care se vor desfăşura în Ungaria, la fel ca şi fazele superioare ale competiţiei, programată a se încheia în 28 iunie.

Campioana europeană en-titre este Spania.

România a participat ultima dată la Campionatul European în 2007 (Italia), iar cea mai bună performanţă din palmares este locul 4, obţinut la ediţiile din 1962, 1964 şi 1966.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă