16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnot în scopuri caritabile

Înot în scopuri caritabile

Peste 230 de bucureşteni înoată pentru a strânge fonduri pentru diferite cauze caritabile azi la cea de-a treia ediţie a Swimathon Bucureşti, ce are loc la Complexul Sportiv Dinamo.

Evenimentul de atragere de fonduri aduce la start 16 cauze din comunitate, 48 de echipe şi peste 230 de înotători – oameni cu spirit civic, angajaţi din companii, antreprenori şi chiar copiii, alături de persoane publice, artişti şi sportivi, după cum informează Mediafax.

Swimathon este un mecanism prin care organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Organizatorii îşi propun să strângă peste 120.000 lei pentru proiectele înscrise pe swimathonbucuresti.ro şi aşteaptă 1.000 de spectatori la eveniment.

Campania Swimathon Bucureşti 2015 strânge fonduri pentru proiecte din domenii diverse – sănătate, educaţie, muzică, dezvoltare personală, implicare civică. Bugetele iniţiativelor înscrise sunt cuprinse între 8.000 şi 27.000 de lei.

Fiecare echipă de înotători are maximum cinci membri, fundraiseri-eroi, care şi-au mobilizat propriile reţele sociale pentru donaţii.

Printre proiectele pentru care se strâng fonduri la această ediţie a Swimathon Bucureşti, sunt: înfiinţarea primei bănci de lapte matern din ţară (Asociaţia Consultanţilor în Lactaţie din România), realizarea de manuale şi caiete de exerciţii pentru cursurile de arhitectură, materie opţională la clasele primare (Asociaţia De-a Arhitectura), transport şcolar adaptat elevilor cu dizabilităţi motorii (Fundaţia Motivation România), mese calde acordate timp de un an copiilor care vin la Clubul de Educaţie Alternativă din cartierul Ferentari (Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities), susţinerea Casei Agar, centru rezidenţial pentru victime ale violenţei domestice şi sărăciei (Asociaţia Touched România), asistenţă în advocacy acordată grupurilor şi comunităţilor locale (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), o tabără muzicală pentru copii, care pleacă de la convingerea că oricine poate învăţa să cânte (Asociaţia Music Camp International).

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă