15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialÎnotătorul american Michael Phelps a obținut cea de-a 22 - a medalie...

Înotătorul american Michael Phelps a obținut cea de-a 22 – a medalie olimpică

Michael Phelps a câștigat cea de-a 22-a medalie olimpică de aur, după ce a reuşit să câştige finala la 200 metri mixt, din cadrul concursului de înot al Jocurilor Olimpice de la Rio.

Americanul a devenit astfel primul înotător care cucereşte titlul olimpic în aceeaşi probă, la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Americanul în vârstă de 31 ani a ajuns la un total de 26 de medalii olimpice (22 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz), după ce în finala de la 200 m mixt a fost înregistrat cu timpul de 1min.54sec.66/100, devansându-l cu aproape două secunde pe japonezul Kosuke Hagino (1min.56sec.61/100), câştigătorul medaliei de argint, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de chinezul Wang Shun, în 1min.57sec.05/100.

Phelps a devenit astfel cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice moderne și îşi poate îmbunătăţi astăzi palmaresul, când va concura în finala probei de 100 m fluture.

Americanul a venit la Rio cu lecțiile învățate:

Înaintea participării la a cincea ediţie de JO din carieră, Michael Phelps era decis să facă istorie. Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor anunţa că ţinteşte patru medalii de aur la competiţia din Brazilia.

 ”Ar fi extraordinar să fiu primul înotător trecut de 30 ani care câştigă aurul olimpic într-o probă individuală. Vreau să iau patru medalii de aur. Şi în 2012 am vrut să-mi apăr titlul la 200 m fluture şi n-am reuşit. Nimeni nu pune mai multă presiune asupra mea decât o fac eu însumi”, spunea americanul înainte de startul JO de la Rio.

La 200 m spate, titlul olimpic a revenit americanul Ryan Murphy, înregistrat în 1min.53sec.62/100, urmat de australianul Mitch Larkin, campion mondial en titre la 100 m şi 200 m spate, cronometrat în 1min.53sec.96/100, şi de rusul Evgheni Rîlov(19 ani), care a stabilit un nou record european, cu timpul de 1min.53sec.97/100.

Cele mai citite

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă