5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialÎntâlnirea baraj din Fed Cup între România și Germania de la Cluj...

Întâlnirea baraj din Fed Cup între România și Germania de la Cluj a intrat pe ultima sută de metri

Întâlnirea dintre echipele feminine de tenis ale României și Germaniei, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondiala a Fed Cup, se va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, în zilele de 16 si 17 aprilie.

România și Germania s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, când RFG s-a impus cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl a dispus cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Româncele sunt optimiste

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, ca România are șanse la victorie în barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, deși Germania o are în componență pe Angelique Kerber, numărul 2 mondial.

Faptul că întâlnirea cu Germania, programată în 16 și 17 aprilie, la Cluj, se va juca pe zgură este un lucru pozitiv pentru echipa Romaniei, este de părere Simona Halep.

"E o veste bună și că se va juca pe zgură. Pentru că după Miami toate ne antrenăm doar pe zgură și era bine sa fie tot zgură. Dacă se juca pe hard ne întrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgură și nu era OK", a explicat Halep.

Germania are jucătoare de top

Germania are nu mai puțin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câștigătoarea turneului Australian Open anul acesta) – 2, Andrea Petkovic – 23, Sabine Lisicki – 32, Annika Beck – 39, Mona Barthel – 45, Anna-Lena Friedsam – 52, Juklia Goerges – 53, Carina Witthoeft – 76, Laura Siegemund – 87, Tatjana Maria – 90.

Trebuie specificat însă că patru jucătoare – Angelique Kerber, Andrea Petkovic, Annika Beck și Julia Goerges – au coborât în clasamentul WTA, dat publicității, luni, 11 aprilie. Kerber, starul echipei germane, a pierdut un loc, ajungând pe poziția a treia și cedându-i locul doi polonezei Agnieszka Radwanska. Andrea Petkovic a coborât de pe locul 28 pe 30, Annika Beck a pierut tot două poziții, ajungând de pe 40 pe 42, iar Julia Goerges a coborât un loc, de pe 58 pe 59.

În schimb, din echipa României, doar o sportivă a căzut în clasament. E vorba de Irina Begu, care a pierdut o poziție, ajungând de pe 34 pe 35. Simona Halep și Alexandra Dulgheru și-au conservat pozițiile, 6, respectiv 97, în timp ce Monica Niculescu a urcat o poziție, de pe 32 până pe 31.

Meciul de Fed Cup dintre România și Germania se va disputa pe 16 și 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Cluj Arena, unde a fost deja instalat terenul de zgură.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă