14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInterdicţii în Rusia pentru fotbaliştii turci

Interdicţii în Rusia pentru fotbaliştii turci

Cluburile de fotbal din Rusia nu au voie să achiziţioneze fotbalişti din Turcia, în pauza din această iarnă, a declarat Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko. Totuşi, oficialul a subliniat că jucătorii turci care activează în prezent pe teritoriul Rusiei îşi vor putea respecta contractele, potrivit Mediafax. 

“Dacă vreun club vrea să transfere un jucător turc în pauza competiţională, nu va exista o astfel de posibilitate”, a spus Mutko pentru R-Sport, conform bbc.com.

Citeşte şi: Putin sancţionează economic Turcia

Vitali Mutko a precizat că această interdicţie nu îi va afecta pe fotbaliştii turci care sunt legitimaţi acum la cluburi din Rusia, cum ar fi Gokdeniz Karadeniz de la Rubin Kazan.

“Oricine are în prezent un contract îşi va continua activitatea. Ei nu vor fi aici în viitor, dar deocamdată au contracte şi acestea nu vor fi afectate”, a explicat ministrul rus.

Companiile din Turcia care sunt implicate în construirea stadioanelor pentru Cupa Mondială din 2018 îşi vor putea continua activitatea în Rusia, a menţionat Muttko. Ministrul le-a recomandat cluburilor de fotbal din Rusia să îşi anuleze cantonamentele pe care le aveau programate în această iarnă în Turcia.

Vitali Mutko a mai spus însă că sportivii ruşi vor putea participa la turnee organizate în Turcia, cu condiţia ca măsurile de siguranţă să fie la nivel maxim. Mutko a adăugat că măsurile luate de Rusia împotriva Turciei nu vor afecta calendarul federaţiilor sportive internaţionale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus sâmbătă sancţiuni împotriva Turciei, după ce forţele aeriene turce au doborât marţi un avion rus de război. Decretul a fost publicat sâmbătă pe site-ul Kremlinului, la câteva ore după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat regretul faţă de incident, afirmând că ţara sa este “cu adevărat întristată” şi şi-ar dori ca acest lucru să nu se fi întâmplat niciodată.

Citeşte şi: Recep Erdogan, noi declarații despre avionul rus doborât

În decret sunt prevăzute un embargo asupra anumitor bunuri şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează în Rusia. Însă nu se precizează ce bunuri sunt vizate de embargo şi nu sunt oferite detalii. Dar este dispusă, de asemenea, încetarea zborurilor charter din Rusia în Turcia şi vânzarea de către turoperatori ruşi a oricăror pachete de vacanţă care includ sejururi în Turcia.

Erdogan şi-a exprimat sâmbătă, pentru prima dată, regretul faţă de incidentul de marţi, în care avioane de vânătoare de tip F-16 au doborât bombardierul rusesc de tip Su-24 pentru că a încălcat spaţiul aerian al Turciei, după ce a fost avertizat în numeroase rânduri să-şi schimbe cursul. A fost pentru prima dată într-o jumătate de secol când un stat membru NATO a doborât un avion militar rusesc, un incident care a declanşat o reacţie dură din partea Moscovei.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă