16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialInterviu exclusiv cu autorul biografiei lui Federer: "Roger poate să mai câștige...

Interviu exclusiv cu autorul biografiei lui Federer: “Roger poate să mai câștige un Slam! Într-o bună zi, poate va conduce ATP”

Rene Stauffer este un reputat jurnalist elvețian care a avut șansa imensă de a-l urmări de aproape pe Roger Federer încă de când acesta avea 15 ani. Îi cunoaște cercul de prieteni, îi știe părinții, familia și a realizat mai multe interviuri și reportaje cu Roger de-a lungul timpului. Așa că a scris o carte despre asta, o carte care a devenit cea mai bine vândută dintre cele dedicate Federer. “Roger Federer – În căutarea perfecțiunii” este acum disponibilă și în limba română. O puteți cumpăra de aici. 

Oamenii care îl cunosc bine de tot pe Roger, și care mai sunt și dispuși să vorbească despre asta nu se găsesc pe toate drumurile, așa că am vorbit puțin cu Rene Stauffer, despre carte și nu numai. Am vrut să aflăm “cum e”. Cum e Federer văzut de aproape, cum e Federer urmărit peste 15 ani, cum s-a dezvoltat ca persoană, care-s amintirile, care-s perspectivele. Vedeți mai jos ce-a ieșit, dar mult mai multe informații găsiți în carte. Pe care o recomandăm oricărui iubitor al tenisului, fan al lui Federer sau nu.

O întrebare pe care probabil că toții fanii lui Roger o au în minte (și mulți dintre ei vă invidiază cu siguranță): cum e să petreceți atâta timp în preajma lui, să aveți șansa rară de a-l urmări de aproape cum crește ca jucător și ca om în toți acești ani?

N-aș fi putut avea mai mult noroc decât am avut cu Roger, pentru că e un tip foarte deschis și prietenos. Înțelege cum funcționează media, înțelege ce vrea presa și știe că noi suntem de fapt o modalitate prin care poate să dea ceva înapoi fanilor, să comunice cu ei. E motivul pentru care, de regulă, ne oferă foarte mult timp, vorbește mereu deschis și detaliat, produce multe declarații și subiecte bune. Și face acest lucru mai mult decât ar fi obligat, de fapt, să facă. Pot să confirm cu tărie că nu s-a schimbat câtuși de puțin de-a lungul anilor, și îl consider foarte bine ancorat în realitate, mereu cu picioarele pe pământ, remarcabil de prietenos și fenomenal de modest. Are întotdeauna timp să discute cu tine, să te salute, să te întrebe ce mai faci, dacă totul e bine și așa mai departe. 

A împlinit recent 33 de ani. Și probabil că sunt două mari întrebări la care se gândește aproape toată lumea: 1. Va mai câștiga vreodată un Slam? 2. Când se va retrage?

Citește interviul complet, cu mai multe detalii interesante despre personalitatea lui Federer, pe Treizecizero.ro

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă