21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialIoana Ducu, tânăra speranţă a tenisului românesc

Ioana Ducu, tânăra speranţă a tenisului românesc

Ioana Ducu a scris istorie la Roland Garros. Alături de partenera ei, Ioana Roşca, a câştigat turneul la dublu, rezerbat junioarelor, la 24 de ani de la ultima performanţă similară a unei perechi din România. Ioana Ducu şi Ioana Roşca au arătat românilor că se poate, că acolo unde e multa pasiune, muncă şi ambiţie, rezultatele vin de la sine. Asta dacă părinţii fac sacrificii pentru banii necesari. Pentru că nimeni altcineva nu îi susţine pe jucătorii de tenis.

Ioana Ducu are 18 ani şi a început tenisul acum 9 ani: “ Am început tenisul pentru că mi-a plăcut, dar şi din curiozitate. Părinţii mei jucau tenis atunci, iar eu şi verişoara mea eram copii de mingi. Cam aşa a început totul. Primul meu antrenor a fost Valentin Mitrea. A fost cel care m-a învăţat să ţin racheta în mână. Am mai lucrat cu Vasile Novăceanu, însă acum mă pregătesc cu Dan Manciu”, a spus Ioana Ducu.

La o săptămână distanţă de cea mai importantă performanţă din cariera de până acum, dar şi din tenisul românesc din ultimii ani, Ioana mărturiseşte că încă mai resimte emoţii: “Sunt foarte fericită, mă bucur şi pentru că de mult timp nu a mai fost un titlul la junioare care să ajungă în România. Nu mă aşteptam însă să câştigăm. Sincer, nu m-am gândit atât de departe, am luat fiecare meci în parte şi am dat tot ce am avut mai bun. Acest titlu mi-a schimbat cumva viaţa. În primul rând pentru că a fost foarte mediatizat, aşa oamenii au început să ne cunoască. Primesc mesaje de felicitare şi încurajare zilnic de la oameni minunaţi”.

Şi cum pentru un trofeu la dublu este nevoie de o relaţie bine sudată, Ioana recunoaşte că se înţelege foarte bine cu partenera ei:” Cu Ioana am mai jucat, însă acum mai mult timp. Oricum, ea este partenera mea preferată la dublu. Ne completăm foarte bine reciproc. Important este că şi în afara terenului de joc ne simţim bine împreună, altfel nu cred că am fi reuşit acest rezultat”.

Chiar dacă trofeul de la Roland Garros este poate cel mai important din carieră, nu este cel mai drag. “Cred că semifinala de la Wimbledon îmi este mai dragă, chiar dacă nu e unul dintre turneele unde am câştigat. Atmosfera de acolo este incredibilă, este Grand Şlemul meu preferat. În plus, iubesc să joc pe iarbă”.

Ioana Ducu o admiră pe românca Simona Halep, finalistă la Roland Garros: “Jucătoarea mea preferată este Simona Halep. Avem multe în comun în ceea ce priveşte jocul aşa că încerc “să fur” cât mai multe din stilul ei. Am avut şansa să o văd la meciuri, este diferit de ceea ce vezi la televizor. Pentru ea, cele două săptămâni de la Roland Garros au fost foarte bune. Totul vine de la încrederea pe care o are. Este un model de admirat. Mă inspira mult. Îmi doresc ca în doi-trei ani să o urmez pe Simona şi, de ce nu, să îi egalez performanţele. “

La 18 ani, Ioana face pasul de la juniorat către seniorat şi are planuri îndrăzneţe pentru viitorul apropiat.” Am terminat junioratul, vreau să fac pasul către senioare. Îmi doresc să reuşesc să termin anul în preajma locului 300 WTA ceea ce, ţinând cont că nu am jucat niciun turneu de senioare până acum, este o provocare”, a conchis Ioana Ducu.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă