9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. TOP Cei mai bogați foști sportivi ai planetei. Record, greu de...

FOTO. TOP Cei mai bogați foști sportivi ai planetei. Record, greu de bătut, al lui Ion Țiriac!

Omul de afaceri Ion Ţiriac, în vârstă de 75 de ani, este cotat într-un top al World Record Academy drept cel mai bogat fost sportiv din lume. Fostul tenismen are o avere impresionată, de două ori mai mare decât a lui Michael Jordan, fost star NBA.

Ion Ţiriac și-a făcut averea abia după ce a renunțat la tenis, mai exact după anii 90, o dată cu căderea Zidului Berlinului. El nu a câștigat mai mult de câteva milioane de dolari din tenis, însă, la doi ani de la căderea Zidului Berlinului, averea sa ajunsese deja la 100 de milioane de dolari. În 2007, el ajungea pe locul 840 în topul miliardarilor lumii, cu o avere personală de un miliard de dolari. El a fost de asemenea primul miliardar din România.

Ion Ţiriac a câştigat 294 de meciuri de dublu, inclusiv 22 de titluri, şi 167 de partide la simplu. Pe lângă cele 22 de turnee câştigate la dublu, Ţiriac a disputat două finale de Cupa Davis şi a obţinut medaliile de aur la simplu şi la dublu la Jocurile mondiale de vară de la Budapesta, din 1965.

După ce s-a retras din activitatea sportivă, în 1980, Ţiriac a devenit antrenoru, manageriindu-i pe Ilie Năsatase, Marat Safin, Steffi Graf, Goran Ivanisevici, sau Boris Becker, care a ajuns pe locul unu mondial.

Țiriac mai este fondatorul și finanțatorul turneului Madrid Open, de categorie Masters Series 1000, care a crescut constant începând de la lansarea sa în 1990. Omul de afaceri mai patronează şi turneul ATP 250 de la Bucureşti (BRD Năstase-Ţiriac Trophy).

În anul 2013, Ion Ţiriac a fost ales în International Tennis Hall of Fame. Ţiriac Holdings deține afaceri în mai multe domenii, inclusiv retail, vânzare de automobilele, transport aerian sau asigurări.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă