13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialIon Țiriac, Doctor Honoris Causa al UNEFS București

Ion Țiriac, Doctor Honoris Causa al UNEFS București

Ion Ţiriac va primi din partea Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti titlul de Doctor Honoris Causa. Fostul jucător de tenis nu s-a îndepărtat de lumea sportului alb nici după retragerea din activitate.

Ceremonia de învestire va avea loc în data de 20 noiembrie, începând cu ora 10.30, la Sala de Marmură a UNEFS, potrivit Mediafax.

În vârstă de 75 de ani, Ion Ţiriac a început sportul de performanţă ca hocheist, el participând cu reprezentativa României la Jocurile Olimpice din 1964 de la Innsbruck. Ţiriac a practicat şi tenisul, el devenind din 1968 jucător profesionist. În palmares, Ţiriac are un titlu de Grand Slam la dublu, alături de Ilie Năstase, la Roland Garros 1970.

De asemenea, Ion Ţiriac a disputat trei finale de Cupa Davis, pierdute de fiecare dată în faţa Statelor Unite ale Americii.

După retragerea din activitate în 1979, Ţiriac a devenit om de afaceri, manager şi impresar al mai multor jucători, printre care Boris Becker şi Marat Safin.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă